Sapphire RX 6800 XT Nitro+ SE farklı BIOS olabilir mi?

Birisinde sadece Samsung VRAM desteği var. Diğerinde ise hem Micron + Samsung VRAM desteği var. Senin kartta Micron olduğu için Sapphire bu biosu yüklemiş. Muhtemelen bu kartlar çıktıktan 1 yıl sonra Micron VRAM kullanmaya başladılar o yüzden Techpowerup Micron VRAM desteği içeren BIOS'u Database eklemedi.

GPU-Z'deki değerlere bakın, normalde her iki BIOS da aynı olmaması gerekir, en azından frekanslar farklı olmalı.
Şimdi hocam Slient Mod'a aldığımda da aynı bios sürümü gözüküyor. aynı frekanslarda (2110/2360)

Normal performans moduna aldığımda da aynı bios sürümü gözüküyor. Frekanslar yine aynı.

Ayrıca Sapphire'e göre de frekanslar 2110/2360 olarak gözüküyor.

Bu arada o kartta 3 BIOS var, anahtarın 3 konumu var yani üçünede bakın.
Primary, secondary olarak iki tane bios var. 3. anahtar bios değil. Yazılımsal olarak bioslar arasında geçiş yapmayı sağlayan bir switch diyor Sapphire.

Birisinde sadece Samsung VRAM desteği var. Diğerinde ise hem Micron + Samsung VRAM desteği var. Senin kartta Micron olduğu için Sapphire bu biosu yüklemiş. Muhtemelen bu kartlar çıktıktan 1 yıl sonra Micron VRAM kullanmaya başladılar o yüzden Techpowerup Micron VRAM desteği içeren BIOS'u Database eklemedi.
Bu bilgiyi doğrulamaya çalışıyorum dostum. Sen bunu nereden öğrendin?

Şimdi hocam Slient Mod'a aldığımda da aynı bios sürümü gözüküyor. aynı frekanslarda (2110/2360)

Normal performans moduna aldığımda da aynı bios sürümü gözüküyor. Frekanslar yine aynı.

Primary, secondary olarak iki tane bios var. 3. anahtar bios değil. Yazılımsal olarak bioslar arasında geçiş yapmayı sağlayan bir switch diyor Sapphire.

Sapphire ile iletişimde bulundunuz mu?

Sapphire ile iletişimde bulundunuz mu?
Buradan bir sonuç alamazsam iletişime geçmeyi düşünüyorum ama şu an kafama takılan şey slient moda aldığımda kartın normal performans modundaki gibi hareket etmesi. Bu normal değil.

Çok özür dilerim benim verdiğim frekanslar 6900XT ait, sıcak başıma vurdu herhalde.
  • GPU: Boost Clock: Up to 2360 MHz
  • GPU: Boost Clock: Up to 2110 MHz
Sizin frekanslar doğru, bellek markasına takılmayın, aynı kartta Samsung, Micron, Hynix bellek bile çıkabiliyor.
Peki hocam slient mod ile normal mod arasında hiçbir fark olmamasını nasıl yorumlayacağız? Tek fark slient modda voltajı daha düşük veriyor sanırım.

Benim elimdede bu tip kartlardan var çünkü :) Mesela RX 570 4 GB Strix Samsung VRAM'li kart var Techpowerup database üzerinden BIOS'unu bulamıyorsun (Ki 4 GB Kartlarda Samsung VRAM nadirdir).

6800 ve 6900 kartları ilk çıktıklarında sadece Samsung VRAM Kullanıyorlardı. O yüzden ilk çıkan kartların BIOSlarında sadece Samsung VRAM için destek var. Muhtemelen GDDR6 Micron VRAM'ler ucuzlayınca Sapphire Micron VRAM'ler içinde destek ekledi kullanabilmek için.

Buradan bir sonuç alamazsam iletişime geçmeyi düşünüyorum ama şu an kafama takılan şey slient moda aldığımda kartın normal performans modundaki gibi hareket etmesi. Bu normal değil.

Peki hocam slient mod ile normal mod arasında hiçbir fark olmamasını nasıl yorumlayacağız? Tek fark slient modda voltajı daha düşük veriyor sanırım.

Genelde mining yaparken silent mod BIOS'u modlarlar, tekrar kullanmak için BIOS aramak yerine, performans tarafındaki BIOS'u kaydedip modlu olan silent tarafına tekrar yazarlar, bu şekilde açıklanabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı