Merhaba, geçenlerde yaptığım FurMark Full HD 0mxxa 10 Dk'lık testte ekran kartım fan %95-100 arası ve sıcaklık 83°C çıktı. Bu değer normal mi? Bana çok fazla geldi.
Merhaba, geçenlerde yaptığım FurMark Full HD 0mxxa 10 Dk'lık testte ekran kartım fan %95-100 arası ve sıcaklık 83°c çıktı. Bu değer normal mi? Bana çok fazla geldi.
Ben de öyle düşündüm. Valorantta 60-65 arası çalışıyor ama saticfactory oyununda ilk andan itibaren 75-80 arası çalıştı en düşük ayarlar olmasına rağmen. Hatta bazen 83-84 gördüğü oldu.
Merhaba, geçenlerde yaptığım FurMark Full HD 0mxxa 10 Dk'lık testte ekran kartım fan %95-100 arası ve sıcaklık 83°C çıktı. Bu değer normal mi? Bana çok fazla geldi.
Tek fanlı model olsa bile %100 fan 83derece fazla gibi. Temizlik ve macun ile birlikte düşürme şansı olabilir. Kasa havalandırması da çok fark ediyor tabii ki.
Kule tipi soğutucu kullanıyorsanız kasa içi sıcaklık artacaktır. 120 MM de olsa sıvı soğutmaya geçerseniz ve kasanın hava sirkülasyonunu arttırırsanız bayağı düşer sıcaklık.
Kule tipi soğutucu kullanıyorsanız kasa içi sıcaklık artacaktır. 120 MM de olsa sıvı soğutmaya geçerseniz ve kasanın hava sirkülasyonunu arttırırsanız bayağı düşer sıcaklık.