Sapphire RX470 4 GB ekran kartı FurMark testinde 83°C

eyyupcelikaaa

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, geçenlerde yaptığım FurMark Full HD 0mxxa 10 Dk'lık testte ekran kartım fan %95-100 arası ve sıcaklık 83°C çıktı. Bu değer normal mi? Bana çok fazla geldi.

0xMsaa için biraz fazla bence. Oyunlardaki değerlerde önemli ama neredeyse sınırlarda geziyor diyebilirim. 85+ görmese iyi olur.
Ben de öyle düşündüm. Valorantta 60-65 arası çalışıyor ama saticfactory oyununda ilk andan itibaren 75-80 arası çalıştı en düşük ayarlar olmasına rağmen. Hatta bazen 83-84 gördüğü oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz soğuk lehime düşebilir. En kısa zamanda bir termal bakımını yapmanızı öneririm.

Merhaba, geçenlerde yaptığım FurMark Full HD 0mxxa 10 Dk'lık testte ekran kartım fan %95-100 arası ve sıcaklık 83°C çıktı. Bu değer normal mi? Bana çok fazla geldi.
Tek fanlı model olsa bile %100 fan 83derece fazla gibi. Temizlik ve macun ile birlikte düşürme şansı olabilir. Kasa havalandırması da çok fark ediyor tabii ki.

Kule tipi soğutucu kullanıyorsanız kasa içi sıcaklık artacaktır. 120 MM de olsa sıvı soğutmaya geçerseniz ve kasanın hava sirkülasyonunu arttırırsanız bayağı düşer sıcaklık.

Değerler biraz fazla bir termal macun ve fan temizliği yapmanda fayda var.
Fanları temizledim ama macun için açamadım civataları çeviremedim. Benden önceki sahibi mining yapmış olabilir diye korkuyorum şimdi

Hocam sucuk yapsaydınız nasıl sıcaklık o :D
Hocam oyunu kapattım direkt 😄

Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz soğuk lehime düşebilir. En kısa zamanda bir termal bakımını yapmanızı öneririm.
Açamıyorum kötü yanı da o

Kule tipi soğutucu kullanıyorsanız kasa içi sıcaklık artacaktır. 120 MM de olsa sıvı soğutmaya geçerseniz ve kasanın hava sirkülasyonunu arttırırsanız bayağı düşer sıcaklık.
Önde 3 arkada 1 tane 120 mm'lik fanlar var işlemcinin stok fanı var ve kasa mesh yapıya sahip

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı