Sapphire Rx470 - i5 6402p Sistem

Moddll

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci

Arkadaşlar uzun zamandır beklediğim PC sistemini toplamış bulunmaktayım. Bu kadar geç olmasının sebebi dolar kuru ve e-ticaret sitelerine güvenimin az olmasıydı.

Ekran kartı olarak Sapphire RX470 Nitro+ versiyonunu tercih ettim.
Sisteme bütçe nedeniyle 16 GB Ram ve SSD ekleyemedim. Onların takviyesini sonra yapacağım.
Belki ilerde işlemci ısı sorunu yaşarsam, stok soğutucu yerine farklı bir hava soğutma modeli alabilirim.

Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan topladım. Bana orda yardımcı olan arkadaş işini çok temiz yaptı, sağolsun.

Gece çekilmiş bir fotoğrafı.

Sistem boşta iken değerleri.

Sistem yükte iken ise ekran kartının 55, işlemcinin 50 dereceyi geçtiğini görmedim. Bu oynadığım oyunlardan da kaynaklı LoL, DotA2, CS:GO gibi oyunları tercih ettiğim için pek fazla grafik istemiyor.

LoL 1080P Ultra Performansı: 400 olarak başlıyor, oyun safhası ilerledikçe takım savaşları arttıkça 150-200 FPS aralarında geziniyor.

CS:GO Ultra Performansı: 150-200 FPS aralığında geziniyor.

İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel sistem olmuş ama ilerde bütçeniz olunca bellekleri 16 gb ye yükseltmeni tavsiye ederim. Bazı oyunlar artık 8 gb belleklerin üstüne çıkabiliyor.

Size ulaşabileceğim bir yer var mı? Bende bir sistem toplayacağım ve tecrübenizden faydalanmak istiyorum eğer izin verirseniz.

Bütçenizi ve istediğiniz özellikleri belirterek konu açın. Yardımcı olacağız merak etmeyin. Bütçenizin içerisine monitör dahil olup olmadığını da belirtirseniz çok daha güzel olur. @Furkan ATICI

@Hic
İlk kez PC topladım.
Pc'nin toplanma amacı öncelikli olarak video çekme, render yapma, Canlı yayın yapma vs Youtuberlık. 2. amacı ise oyunları normal ayarlarda oynayabilmek. Sizce seçimlerim doğru mudur? Bu arada PC yolda şu an.

• İşlemci: Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6MB Cache LGA 1151
  • Anakart: Bütçe kısıtlı olduğu için MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4
  • Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX460 2GB GDDR5 128Bit (DX12)
  • RAM: GSkill Value 8GB Aegis DDR4 2133Mhz CL15 Bellek
  • Soğutucu: Akasa Venom Atto Intel
  • Güç Kaynağı: Dark 500W Dark Force ATX Güç Kaynağı
  • Kasa: PowerBoost Deluxe Serisi USB 3.0 Gaming Midtower Kasa
  • Monitör: Viewsonic 21.5" VA2261-2 1920x1080 5ms DVI / VGA LED
  • Disk: Toshiba 7200rp 1TB Sistemin Toplam Fiyatı 2500

İşlemciyi i5 6400 alıp. Ekran kartını GTX 1050 ti 4 GB olarak değiştirsen daha iyi olur bence.

Hayırlı olsun.
Olmamış.

Öncelikle anakartın performansa etkisi yok denecek kadar azdır o yüzden anakart seçimlerinde düşük bütçeler için o anakartı seçeriz. İşlemci işin ekstradan soğutucu almaya gerek yoktu içerisinden çıkan stok soğutucu yeterli olacaktı. Render vs için ekran kartı çok düşük kalmış ve gerçekten güzel oyun deneyimi için ekran kartın çok yetersiz kalacak. İ5 6400 ve RX470 ikilisi çok daha fazla performans gösterecektir ( tabi bütçen el veriyorsa ). Sistem benim düşünceme göre oyun için çok yetersiz olmuş keşke toplamadan önce konu açıp buradaki arkadaşlarımızın fikirlerini almış olsaydınız. @SanalOyuncu

Size ulaşabileceğim bir yer var mı? Bende bir sistem toplayacağım ve tecrübenizden faydalanmak istiyorum eğer izin verirseniz.
Bende pek tecrübeli sayılmam, isterseniz bi konu açın forumda linkini atın yardımcı olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…