Sapphire RX590 Pulse ve Nitro+ Arasındaki Fark ve Fiyat

cleancoder

Kilopat
Katılım
11 Ocak 2014
Mesajlar
658
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartı alacağım ve sizlere iki sorum var.

Birincisi, teknik serviste çalışan bir arkadaşım AMD ekran kartlarının çok sorunlu olduğunu ve tamire gelen kartların çoğunun AMD olduğunu söyledi ve ısrarla NVIDIA almam konusunda uyardı ama benim ikinci el alma şansım yok çünkü taksitle alacağım ve NVIDIA'nın sıfırları çok pahalı. Bu konuya ne diyorsunuz? Forumda da AMD GPU sorunu yaşayan çok.

İkinci sorum, araştırmalarım sonucu Sapphire RX590 Nitro+'da karar kıldım ama RX590 Pulse sürümü 210 lira daha ucuza geliyor. Zaten bütçemi zorlayarak alıyorum, sizce sırf Nitro+ olsun diye bu farkı vermeye değer mi? 2-3 FPS fark edecekse ve kartın ömrüne çok fazla etkisi olmayacaksa vermek istemiyorum açıkçası.

Örneğin GTX 1660 ile RX590 arasında 600 liradan fazla fark var ama performansları çok yakın. RX580 deseniz fiyatı gelmiş 590'la aynı olmuş 100 lira fark ediyor. Kafam çok karışık yani.
Şimdiden teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Nitro modelinin soğutması ve frekans değerleri biraz daha iyi, aradaki fark bu.

AMD sorunlu demek doğru bir terim değildir. 5700 XT modelinde bazı sorunlar var giderildi mi bilmiyorum.

200 TL senin için önemliyse Nitro almana gerek yok. Performans farkı çok çok az. Pulse modelinin soğutması da kötü değil.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı