Sapphire vs MSI RX 480

AMD MSI VS AMD SAPPHİRE

• Oy verenlerin toplamı
    123
Yani bu biraz şans meselesi, Ama çoğu arkadaşımın Shappire ile ısınma sorunu, yazılım çökme sorunu vs... yaşadığını gördüm.
Siz anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz galiba. Diyoruz ki Sapphire kötüydü, ama kendini düzeltmiş ve Nitro modelleri iyi iş çıkarmakta. Sapphire'in ısınma sorunu kalktı.
Yazılım çökmüyor da.
Büyük çoğunluk memnun kaldığı için de şans işi olduğunu sanmıyorum.
İsteyen gider MSI, ASUS alır. Burada "kesinlikle Sapphire alın" diye zorlamıyoruz sonuçta :D Sadece tavsiye veriyoruz.
Bu arada "Shappire" değil "Sapphire" öğrenmiş ol :D

Siz anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz galiba. Diyoruz ki Sapphire kötüydü, ama kendini düzeltmiş ve Nitro modelleri iyi iş çıkarmakta. Sapphire'in ısınma sorunu kalktı.
Yazılım çökmüyor da.
Büyük çoğunluk memnun kaldığı için de şans işi olduğunu sanmıyorum.
İsteyen gider MSI, ASUS alır. Burada "kesinlikle Sapphire alın" diye zorlamıyoruz sonuçta :D Sadece tavsiye veriyoruz.
Bu arada "Shappire" değil "Sapphire" öğrenmiş ol :D
Haksızsınız diyemeyeceğim, benim önceki kartım Shappire R9 285'idi çekmediğim kalmadı ama siz düzeltti diyorsanız ne iyi :D Şimdi ondan kurtulup AMD Firepro aldım çok rahatım. En iyisi gözünüz hangi markayı istiyorsa onu alın. Gözle görmek bin övmekten daha etkilidir çünkü. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS'un tek farkı marka olması. Ama R9 serisinde berbatlardı. Sapphire markası Nitro ile uçuşa geçti resmen. Herkeste bir marka takıntısı almış başını gidiyor. AMD ekran kartları çok kötü, driver sorunları var diyen bir sürü insan var hala bu forumda. Çok fazla kulak asmayın her söylenilene. Yabancı forumları daha çok tercih ederseniz direkt olarak sağlıklı bilgiye ulaşırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende büyük bir ihtimalle RX 480 alacağım ve MSI alacağım. Sapphire markasını kötüleme gibi bir niyetim yok asla ama Sapphire ne kadar iyi bir soğutma yaparsa yapsın MSI Twin Frozer VI kalitesine ulaşamayacak olduğu düşündüğüm için MSI tercih edeceğim.

Şöyle bir durum var ki Sapphire'i öven de çok Sapphire'e söven de. Gel gelelim sövenlerin bir kısmı da kullanan insanlar. Sapphire, kullandığı bileşenler sebebiyle sorun çıkarabilen bir markaydı geçtiğimiz dönemlerde. Aynı zamanda iyi soğutmaya sahip değildi ve bu sebeple çok sesli çalışıyordu. Ha yine de ucuz fiyatı sebebiyle çok tutuldu. Bu sebeple pazarda büyük yere sahip.

Nitro serisinde ise iyi bir tiraj yakaladı. Fanlarına teşekkür etmelidirler ki epey övüldü. Ancak karşısında Asus, MSI gibi daha güvenilir, daha köklü, daha tecrübeli markalar var. Asus ve MSI'ın özel soğutmalı modellerinde daha iyi birer seçim olacakları kanaatindeyim. Eğer imkan varsa bunlar tercih edilmeli. Tabi eğer ki yalnızca AMD düşünüyorsanız.

Sapphire NITRO modelini tercih etmeyen veya alınmaması taraftarı olanların şöyle bir ortak özelliğini gözlemledim; hiçbiri Sapphire kullanmıyor :) Kullananların da yine ortak özellikleri tavsiye etmeleri. fiyat/performans olarak Sapphire pek tabi alınır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı