Sarı makine yağı switchlere zarar verir mi?

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar klavyenin yedek switchlerinden birinde denedim ve tatmin edici bir ses verdi toklaştı tuş sesi. 1 haftadır sorun olmadı fakat forumda plastiğe zarar verir diye okudum. Zaten makine yağının amacı sürtünen iki şey arasında ki sürtünmeyi azaltmak değil mi? Aklımı karıştıran bir durum oldu. WD40 değil bu arada bildiğimiz sıvı haldeki sarı makine yağından bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar klavyenin yedek switchlerinden birinde denedim ve tatmin edici bir ses verdi toklaştı tuş sesi. 1 haftadır sorun olmadı fakat forumda plastiğe zarar verir diye okudum. Zaten makine yağının amacı sürtünen iki şey arasında ki sürtünmeyi azaltmak değil mi? Aklımı karıştıran bir durum oldu. WD40 değil bu arada bildiğimiz sıvı haldeki sarı makine yağından bahsediyorum.

Toz yapışırsa sıkışma olabilir.

O yağ Switch içine girerse kontakların geçirgenliğini etkiler çalışmamızlık yapar. Sanırım sen sadece dışına sürdün toz toplamadığı sürece zarar vermez.

Zaten genelde kendi kutuları da plastik oluyor.

Hayır hocam açıp içine sürdüm. Peki o zaman krytox yağlarında da olmaz mı hocam lubed yapıldığında toz yapışması? Fark nedir acaba.

Switch iç kısmına toz girmesi zor. Ben sadece üstten yağ sürdüğünüzü düşündüm

Fakat yağların çok çeşidi var yüksek sıcaklık düşük sıcaklık. İletkenlik özelliği suya dayanıklı olma gibi bir sürü özellik.
Sizin kullandığınız küçük çaplı dişliler için kullanılan yağ.

Switch iç kısmına toz girmesi zor. Ben sadece üstten yağ sürdüğünüzü düşündüm.

Fakat yağların çok çeşidi var yüksek sıcaklık düşük sıcaklık. İletkenlik özelliği suya dayanıklı olma gibi bir sürü özellik.
Sizin kullandığınız küçük çaplı dişliler için kullanılan yağ.

İlla 350 liraya yağ mı almak lazım hocam 10Gr'lık şeye o kadar para veresi gelmiyor insanın. Sanırım hobi ve az bulunan bir şey olduğu için bu kadar pahalı. Gress yağlarından veya diğer yağlardan sürüle bilinir olan yok mudur şu Switch'lere.

Şahsen ben mesleğim gereği kullandığım yağlar yağsız kuru kontak spreyi buton ve Switch için bunu kullanırım. Ama klavye tuşu için denemedim.

Çalışan kontağa sıkma gereksinimi duymadım.

Sizin yağlama yapma sebebiniz neden. Sıkışma veya çalışmama problemi var?

Şahsen ben mesleğim gereği kullandığım yağlar yağsız kuru kontak spreyi buton ve Switch için bunu kullanırım. Ama klavye tuşu için denemedim.

Çalışan kontağa sıkma gereksinimi duymadım.

Sizin yağlama yapma sebebiniz neden. Sıkışma veya çalışmama problemi var?

Hayır hocam ses toklaştırmak için lubed yapacağım.

Ses toklaştırma için klavye arka kapağını açıp kağıt bant ile komple yapıştırıldığı video görmüştüm. Tabii sonra arka kapağı kapatıyorlar görünen bir şey olmuyor. Ama ben denedim.

Ses toklaştırma için klavye arka kapağını açıp kağıt bant ile komple yapıştırıldığı video görmüştüm. Tabii sonra arka kapağı kapatıyorlar görünen bir şey olmuyor. Ama ben denedim.

Modladım hocam içi Full pamuk klavyenin. Switchleride yağlamak istiyorum ki tam istediğim sonucu alayım. Makine yağı plastiği yakar falan diyen arkadaşlar olduğunu görünce sormak istedim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-06-06 at 15.30.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-06 at 15.30.29 (1).jpeg
    101,1 KB · Görüntüleme: 54

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı