Sarı site dolandırıcılığı

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Merhaba. Bugün sizlere sarı sitede dönen bir dolandırıcılık yöntemi hakkında bilgilendirme yapmak istedim. Dolandırma teşebbüsünde olan şahıs ilk başta size WhatsApp uygulaması üzerinden yazıyor. Sonrasında size bir mail geliyor ve size ödenmesi gereken miktardan 2500 lira fazla olacak şekilde banka hesabınıza bankadan bankaya transfer uygulaması şeklinde bir para transfer talebinde bulunulduğu yazıyor mailde. Fakat 2500 lira fazla olmasının sebebi sizin bu transferi almak için "güvenlik" amacı ile 2500 liralık bir teminat ödemesi yapmanız gerektiğini söylüyor. 2500 Lira'yı ödüyorsunuz fakat sonrası... Bir de utanmadan kripto para cüzdan kodunu koymuş parayı buraya kolayca gönderebilirsiniz diye.

Ben buna daha önce de maruz kalmıştım ama bu sefer sırf konu açabilmek ve şu maili görebilmek için numarayı yutmuş gibi yapayım dedim. Siz siz olun ikinci el satışı yaparken böyle şeylere kanmayın. Sarı site gibi ikinci el platformlarının güvenli e-ticaret sistemleri alıcılar için oldukça güvenilir, onları kullanın veya elden alış-satış yapın. Başka teklifleri kabul etmeyin. Ekte ekran görüntülerini verdim, inceleyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-05-30 at 12.12.37.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-30 at 12.12.37.jpeg
    89,7 KB · Görüntüleme: 254
  • WhatsApp Image 2022-05-30 at 12.12.37 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-30 at 12.12.37 (1).jpeg
    79,5 KB · Görüntüleme: 194
  • 1.jpg
    1.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 160
  • 2.PNG
    2.PNG
    67,9 KB · Görüntüleme: 167
Son düzenleyen: Moderatör:
İncirlik üssünden yazan dolandırıcı bana da denk gelmişti. 😀
Evet daha önce de maruz kalmıştım dediğim kişi incirlik üssünde asker olan bir kadındı. 😄
Çok acemice duruyor ya. Bunları cidden yiyenler var mı ki?

Ekstra olarak bunlar bayadır var. İncirlik üssünde kaldığını iddia edip almaya çalışanlar falan filan.
Hocam hâlâ bu kadar ucuz numaraları yiyen var mı diye düşünüyorsunuz ama ben Facebook'ta bir grupta bir adam EFT ile bir laptop satın aldığını söylemiş. Fakat yaptığı EFT anlık değil daha sonra yapılmak üzere bir talimatmış. Yaklaşık 15 kişi bir ağızdan satıcının kendisini dolandırılmaya çalıştığını işlemi iptal etmesi gerektiğini söylesek de adam bize inanmadı ve göz göre göre dolandırıldı. Ne yazık ki böyle insanlar hâlâ var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı