Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 5600, Gainward RTX 4060 Python II, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, MSI MPG B550 GAMING PLUS, Kioxia Exceria G2 1 TB, Silver Stone PF240 Sıvı soğutma, WD 1 TB HDD, Dark GT PRO Mesh Kasa.
- Meslek
- Bilgisayar Teknikeri
Merhaba. Bugün sizlere sarı sitede dönen bir dolandırıcılık yöntemi hakkında bilgilendirme yapmak istedim. Dolandırma teşebbüsünde olan şahıs ilk başta size WhatsApp uygulaması üzerinden yazıyor. Sonrasında size bir mail geliyor ve size ödenmesi gereken miktardan 2500 lira fazla olacak şekilde banka hesabınıza bankadan bankaya transfer uygulaması şeklinde bir para transfer talebinde bulunulduğu yazıyor mailde. Fakat 2500 lira fazla olmasının sebebi sizin bu transferi almak için "güvenlik" amacı ile 2500 liralık bir teminat ödemesi yapmanız gerektiğini söylüyor. 2500 Lira'yı ödüyorsunuz fakat sonrası... Bir de utanmadan kripto para cüzdan kodunu koymuş parayı buraya kolayca gönderebilirsiniz diye.
Ben buna daha önce de maruz kalmıştım ama bu sefer sırf konu açabilmek ve şu maili görebilmek için numarayı yutmuş gibi yapayım dedim. Siz siz olun ikinci el satışı yaparken böyle şeylere kanmayın. Sarı site gibi ikinci el platformlarının güvenli e-ticaret sistemleri alıcılar için oldukça güvenilir, onları kullanın veya elden alış-satış yapın. Başka teklifleri kabul etmeyin. Ekte ekran görüntülerini verdim, inceleyebilirsiniz.
Ben buna daha önce de maruz kalmıştım ama bu sefer sırf konu açabilmek ve şu maili görebilmek için numarayı yutmuş gibi yapayım dedim. Siz siz olun ikinci el satışı yaparken böyle şeylere kanmayın. Sarı site gibi ikinci el platformlarının güvenli e-ticaret sistemleri alıcılar için oldukça güvenilir, onları kullanın veya elden alış-satış yapın. Başka teklifleri kabul etmeyin. Ekte ekran görüntülerini verdim, inceleyebilirsiniz.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: