Sarı ve ince kablo bulunan binada kaç Mbps internet hızı alınabilir?

Tam olarak bilmiyorum. Gördüğümü ve Türk Telekom tarafından bana söyleneni yazıyorum buraya. Telegram da internet grubumuzda birkaç kişi bu problemi yaşadı ve Telekom tarafından paket düşülmesi önerildi. 200 Mbps pakette tam hızı alırken 500 pakette tam hıza kablolu dahi olsa ulaşamadılar.
Dediğim gibi OLT'ler 2.5 Gbps download sunuyor. Yoksa fiber kablolar terabitlerce hızı kaldırabilir teorik olarak. Ayrıca yine söylüyorum binadaki herkes 1 Gbps paket alıp aynı anda downloada abansa elbette kapasite yetmez. Ama böyle bir senaryo da pek mümkün gibi durmuyor. Dolayısıyla mesele bölgesel değil TT'nin kullandığı OLT'ler.
Sonuç olarak konu sahibi arkadaşımız, altyapısı aktifleşince 1 Gbps paket alıp tadını çıkarabilir. Hayırlı olsun diyelim şimdiden.

Tam olarak bilmiyorum. Gördüğümü ve Türk Telekom tarafından bana söyleneni yazıyorum buraya. Telegram da internet grubumuzda birkaç kişi bu problemi yaşadı ve Telekom tarafından paket düşülmesi önerildi. 200 Mbps pakette tam hızı alırken 500 pakette tam hıza kablolu dahi olsa ulaşamadılar.

Bunun sebebi kullanılan modem de olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda farklı modemler ile birinde 250 diğerinde 900 Mbps hız aldığını söylemiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun sebebi kullanılan modem de olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda farklı modemler ile birinde 250 diğerinde 900 Mbps hız aldığını söylemiş.

Kullandığımız modemler güçlü cihazlar. Keenetic Giga ve Hopper. + olarak kablolu olarak zaten TT'nin verdiği kıytırık TP-Link bile gigabit portlu

Dediğim gibi OLT'ler 2.5 Gbps download sunuyor. Yoksa fiber kablolar terabitlerce hızı kaldırabilir teorik olarak. Ayrıca yine söylüyorum binadaki herkes 1 Gbps paket alıp aynı anda downloada abansa elbette kapasite yetmez. Ama böyle bir senaryo da pek mümkün gibi durmuyor. Dolayısıyla mesele bölgesel değil TT'nin kullandığı OLT'ler.
Sonuç olarak konu sahibi arkadaşımız, altyapısı aktifleşince 1 Gbps paket alıp tadını çıkarabilir. Hayırlı olsun diyelim şimdiden.
Eyvallah hocam, şu anda 12 Mbps kullanıyorum 1 Gbps nasıl olacak hayal bile edemiyorum.

Ben VDSL 75'ten fiber 500'e geçtim download dışında nokta fark etmedi hocam. Site açılış hızı video açılış hızı vs fark etmiyor :)
Ben sürekli online oyunlar oynayan ve sürekli oyun indirip silen birisiyim. Şu an bilgisayarım sabahlara kadar açık durmak zorunda oyun indirmek için. 12 Mbps download 1 Mbps upload alıyorum. Sizce de dovnloadım neredeyse 100 katına ve uploadım 50 katına çıkınca fark yaşamaz mıyım? :)

Ben sürekli Online oyunlar oynayan ve sürekli oyun indirip silen birisiyim. Şu an bilgisayarım sabahlara kadar açık durmak zorunda oyun indirmek için. 12 Mbps download 1 Mbps upload alıyorum. Sizce de dovnloadım neredeyse 100 katına ve uploadım 50 katına çıkınca fark yaşamaz mıyım? :)

İndirme haricinde diye belirtmiştim yukarıda hocam. Arka planda ekstra bir indirme yükleme yapılmadığı sürece download hızının pinge maalesef bir etkisi olmuyor. Fiber olacağı için 3/5 ping anca fark ediyor. Sizin heyecanınızı ben de yaşadım biliyorum. 2018 de 8 ADSL kullanıyordum ve GTA 5'i 3 günde indirmiştim. Şimdi 500 fiber kullanıyorum evimde WI-FI6 modemler mevcut Wi-Fi'dan bile 600 aşağısına düşmüyorum fakat günün sonunda yine Instagram yine siteler aynı hızda açılıyor. Hatta bazı sunucular hızınızı kısıtladığı için bu nasıl 1 gigabit diyebiliyorsunuz. TurkNet forumlarına bakarsanız gigabit kullanıp Steam'de bile sınırlamalara takılıyorlar :)

Download haricinde demiştim yukarıda :) download hızının ping konusunda arka planda kullanım olmadığı sürece bir etkisi olmuyor. 2018 de 8 Mbps ADSL kullanıyordum GTA V indirmek için 3 gün bekliyordum sizin heyecanınızı ben de yaşadım biliyorum. Keşke FTTH fiber gelse pingim düşse yüksek hız alsam vs ama günün sonunda yine siteler aynı hızda açılıyor videolar normal izleniyor ancak indirme yaparken fark anlaşılıyor.
Benim sıkıntım zaten indirme süreleri ve oyun oynarken çok ping çıkması. Evde kimse bağlanmazsa CS:GO gibi bir oyunda 60-110 arası ping alıyorum. Benden başka birisi bağlanırsa oynayabilmem imkansız. O yüzden telefonumdan bağlanıp oynuyordum. Eğer bu altyapı ile o efsane Mbps sayılarına ulaşırsam evdekilere ''İnternete bağlanmayın!'' diye bir uyarı yapmak zorunda kalmadan istediğimi yapabileceğim. :D

Benim sıkıntım zaten indirme süreleri ve oyun oynarken çok ping çıkması. Evde kimse bağlanmazsa CS:GO gibi bir oyunda 60-110 arası ping alıyorum. Benden başka birisi bağlanırsa oynayabilmem imkansız. O yüzden telefonumdan bağlanıp oynuyordum. Eğer bu altyapı ile o efsane Mbps sayılarına ulaşırsam evdekilere "İnternete bağlanmayın!" diye bir uyarı yapmak zorunda kalmadan istediğimi yapabileceğim. :D

Umarım en kısa zamanda altyapı gözükür hocam şimdiden hayırlı olsun. Hız testleri bekleriz güle güle kullanın :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı