Şarj Adaptöründen Ses Gelmesi

obscurethezor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Samsung S7 telefonumu aldığımdan itibaren yanında gelen orijinal şarj aleti ile kullanıyordum fakat yaklaşık bir ay önce yurtta çalındı :( Daha sonra internetten orijinal olmayan ama yine ayni tipte hızlı şarj destekli bir şarj aleti aldım. 2 haftadır ara ara çok ilginç sesler çıkartıyor. Genellikle cızırtı oluyor ama ekran tuşuna basınca bu cızırtı bazen duruyor bazende daha tiz bir hal alıyor ve kablolarla oynayınca da ses gidebiliyor. Bu adaptörün çok yakında sonu gelecek gibi görünüyor ama sizce bu nasıl olur içeriden dirençler veya kondansatörler hasar görüp şarj etmeyi mi keser yoksa ufak bir patlama falan olabilir mi acaba? Ve telefonun bataryasına ciddi bir zararı olur mu? Daha sonra bataryada bir sorun çıksa garantiye göndersem orijinal olmayan bir şarj aleti kullandığımı anlayabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cızırtı çıkarmasının birçok nedeni olabilir. Patlamaya gelince her bataryanın patlaması muhtemeldir lakin orjinal bir batarya ve orjinal bir şarj aletinin sıkıntı çıkarma olasılığı çok çok düşük. Orjinal olmayan sarj aletlerinde bileşenler, dirençler ve kondansatörler uyumlu olmadığından büyük tehlike arz etmektedir. Aldığınız şarj cihazı yakında ya prizi yakacaktır ya da kablonun usb yerindeki iletim dişlerine zarar verecektir. Eğer kullanmaya devam ederseniz orjinal olan bataryanız da düzensiz güç yüzünden şişebilir. Garantiye verdiğiniz zaman da kullanım hatası olduğunu rahatlıkla anlayacaklardır çünkü orjinal şarj cihazı bataryayı şişirmez. En iyisi aldığınız şarj adaptörünü bir kenara kaldırın ve gidip orjinal şarj cihazı alın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı