Şarj aletinden virüs bulaşır mı?

Yanlış bilgi... Eğer hastane gibi ortamlardaki paralı şarj aletlerine takar ise olur.
Birincisi mesajımı okumamışsınız bile. Adaptör diyorum, kablo diyorum. Tek bir kutuya bağlı, 1 TL karşılığı güç veren kablolardan bahsetmiyorum.

İkincisi bahsi geçen virüs öyle bir şey değil. Komik olsun diye söylediyseniz de komik değil.
 
Bence bulaşmaz ama @Dutchman fareye falan bulaşabildiğini söylemişti sanırım. Belki buna da bir şekilde bulaşıyordur ama zor yani bulaşması. Bunun için özel hedef alınmanız lazım bulaşabiliyorsa.
Evet, depolama birimi olan her türlü cihaza bulaşır.

Eski telefonun şarj aleti bunlardan biri değil ama, bulaşmaz. Zira programlanabilir ve veri yazılabilir durumda değil ayrıca veri yazmaya müsait değil. Kullanabilirsiniz.
 
Her yere taksa dahi sorun olmaz. Çünkü ne şarj kablosunun, ne de adaptörün depolama alanı mevcut. Ayrıca geliştirici seçeneklerinin açık tutulmamasını öbermenizin sebebi nedir?
Muhtemelen soruyu soran kişinin telefonu için sorduğunu tahmin ettim ve geliştirici seçeneklerinde bir ayar vardı unuttum telefona sorgusuz erişim oluyor .
 
Muhtemelen soruyu soran kişinin telefonu için sorduğunu tahmin ettim ve geliştirici seçeneklerinde bir ayar vardı unuttum telefona sorgusuz erişim oluyor.

O ayarın ismi USB hata ayıklama. USB hata ayıklama aktif dahi olsa dediğiniz gibi sorgusuz erişim filan olmuyor. Bağlı cihaz yetki istediğinde telefonda bildirim görüyorsunuz.
 
Mis gibi de bulaşır bulaşmaz diyenler yalan söylüyor.
İspatlayın. Şarj aletlerinin içinde bir CPU dahi yok, akımı voltajı dengeleyen otomatik bileşenler var. Nasıl bulaşacak?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı