Şarj aletinin çalışmama sorunu ne olabilir?


Direncin watt değeri büyüklüğü (3/4 veya 1 Watt gibi) ayni ama satın alınanla renk kodları farklı görünüyor. En doğrusu dijital bir avometreyle omaj ölçümüyle, halen ölçülebilir eski direncin uçlarından (diğer uç direnç kökünden kopmamış, kısa ucu hala görünüyor, bir ölçüm yapılabilir, hatta belirli uzunluktaki kısa telle havya-lehimle onarılabilir de) ölçüm almaktır. Orijinal dirençteki ilk renk kodu yeşil ise 57 Ohm, sarı ise 47 Ohm 'a karşılık geliyor, üstteki direnç calculator'üyle. Başka elemanlara (örneğin AC girişteki entegre gibi) üzerine veya herhangi bir elemanın bacaklarına düşen lehim damlası yüzünden kısa devre varsa çıkış LED'leri bu yüzden de yanmıyor olabilir. PCB'ye çok yakından büyüteçle bakın. Eski direnci birebir ölçüp ayni büyüklükteki ve omajdaki direnci satın alıp ondan sonra lehimleyin. Kolay gelsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Direncin Watt değeri büyüklüğü (3/4 veya 1 Watt gibi) ayni ama satın alınanla renk kodları farklı görünüyor. En doğrusu dijital bir avometreyle omaj ölçümüyle, halen ölçülebilir eski direncin uçlarından (diğer uç direnç kökünden kopmamış, kısa ucu hala görünüyor, bir ölçüm yapılabilir, hatta belirli uzunluktaki kısa telle havya-lehimle onarılabilir de) ölçüm almaktır. Orijinal dirençteki ilk renk kodu yeşil ise 57 ohm, sarı ise 47 Ohm'a karşılık geliyor, üstteki direnç calculator'üyle. Başka elemanlara (örneğin AC girişteki entegre gibi) üzerine veya herhangi bir elemanın bacaklarına düşen lehim damlası yüzünden kısa devre varsa çıkış LED'leri bu yüzden de yanmıyor olabilir. PCB'ye çok yakından büyüteçle bakın. Eski direnci birebir ölçüp ayni büyüklükteki ve omajdaki direnci satın alıp ondan sonra lehimleyin. Kolay gelsin.

Hocam kardeşimi gönderdim malzeme almaya. Orada elektrikçi bir cihaz ile olcmus 47 Ohm demiş ve bunu vermiş.
 
Hesaplama tablosuna göre bakın. Son renk siyah olduğu için 10 üzeri 0 olur ve bu değer de 1'e eşit olur. Sizdeki direnç 57 Ohm oluyor. Direnci götürüp aynısını alın derim.
 
Hocam kardeşimi gönderdim malzeme almaya. Orada elektrikçi bir cihaz ile olcmus 47 Ohm demiş ve bunu vermiş.

Burada adı geçen dirençte, yüksek ısıyla yanarak herhangi bir renk değişimi (yeşilden sarıya dönebilme gibi) söz konusu olmadığı için ilk dirençteki yeşil kodu esas alıp 57 Ohm'luk ve ayni watt (ebattaki) direnci (eskisi yanınızdayken) satın alıp mutlaka öyle deneyin. Yeni satın alınan orijinalinden 10 Ohm kadar daha eksik olduğundan adaptörün DC regülasyonundaki DC çıkışı bu yüzden bloke edilmiş (başka elamanlarda başka hasarlar veya kısa devreler, vb. olmadığında) olabilir. Bu direnci satanlar yanlış bir okumayla 47 Ohm'u öyle vermiş olmalı. Devrede doğru omajlı olanı kullanmanız devrenin çok sağlıklı DC çıkış regülasyonuyla çıkışında akımın kesilmemesi için şarttır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı