Şarj Bitmeden Şarj Etmek ?

Merhaba , pil tam dolduğunda elektrik almayı keser bu yüzden herhangi bir sorun oluşmaz . Ben istediğim zaman takıyorum istediğim zaman çıkartıyorum 3 ayda bir de bataryayı full bitirip %100 olana kadar kapalı şarj ediyorum , pek sorun yaşamadım doğrusu batarya konusunda :)

Yanlış bilgilendirme 1
Bataryayı full bitirmek bataryaya zarar veren bir işlem, zaten telefon %15 in altına düştümü uyarı veriyor yani %15 altına düşmeden şarja takman önerilir ve sen belli bir seviyeye düşmeden sürekli bunu yaparsan batarya ömrü kısalır.

Bataryayı full bitirmek bataryaya zarar veren bir işlem, zaten telefon %15 in altına düştümü uyarı veriyor yani %15 altına düşmeden şarja takman önerilir ve sen belli bir seviyeye düşmeden sürekli bunu yaparsan batarya ömrü kısalır.

Kullanıcıları yanlış bilgilendirme! Li-ion pillerde böyle bir sıkıntı yok.

Pilin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız %20 altına düşmeyecek, %80 üstüne çıkmayacak. Birçok "işi bilen" kaynakta böyle yazılmakta. Ben laptop için araştırmıştım ama telefonda da laptopta da lityum piller kullanıldığı için bir fark olacağını sanmıyorum.
Bu arada %100'den sonra şarjda kalmasında hiçbir sakınca yok çünkü şarj %100 olduktan sonra pil devre dışı kalır yani pil sürekli boşalıp dolmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı