Şarj edilebilir pil ve şarj cihazı önerisi

Modeste

Kilopat
Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
269
F710 kontrolcüsü için sürekli pil almak istemiyorum. Bunun yerine şarj edilebilir pil ve şarj cihazını almam bana daha mantıklı geldi ama tam bilgili değilim bu konuda.
-Öncelikle hangi şarj cihazı ve pili alabilirim.
-Şarj edilebilen piller belli mi? Alkaline piller edilmiyor diye duydum.
-Herhangi bir sıkıntı olur mu? Bır kullanıcı incelemesinde "almayın evde çok fena patlama oldu "gibi bir şey yazmıştı. Bu ifade bana biraz abartılı geldi. Böyle bir şey mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kalitesiz pil ve şarj cihazının patlamaya sebebiyet vermesi olasıdır ve ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ek olarak patlamasi muhtemel pil aşırı ısınır, böyle bir durum varsa o pili kullanmamak gerekir. Kalem ya da kumanda pillerinde Varta'nın şarj cihazı ve pillerini tercih edebilirsiniz. Fiyatına kıyasla kaliteli ürünlerdir.

Alkalin piller, dediğiniz gibi şarj edilemez. Ni-CD, Ni-MH, Li-PO, Li-ION gibi piller şarj edilebilir olanlardır. Ayrıca şarj aleti ile pilin uyumu da önemlidir.
 
Son düzenleme:
Alkaline pilleri kesinlikle şarj etmeyin. Eğer şarj ederseniz patlama, sızdırma gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Ben küçükken (5-6) yaşındayken bilgisizliğimden dolayı şarj edilemeyen tek kullanımlık pilleri pil şarj cihazına takıp şarj etmiştim daha sonra da dışarı çıkmıştım. Neyse ki geldiğimde piller patlamamıştı sadece sızdırmıştı. Sızdırdıktan sonra fişten çektim ve bir daha asla tek kullanımlık pilleri şarj etmedim. Şarjlı pil olarak sizin kontrolcünüz muhtemelen kalem pil (AA) tipi kullanıyor. Uzun ömürlü olması ve daha az tehlikeli olması açısından Ni-MH (AA) tipi şarjlı piller öneririm. Şarj cihazını da Ni-MH (AA) tipi almanız gerek yoksa fazla akım veya voltajdan dolayı pil zarar görebilir.
 

Bütçeye göre tercih edilebilir. Ama yanındaki piller biraz düşük kapasiteli gibi, tabii bu pilleri ne için kullanacağınıza gore değişir. Bir de şarj süresi biraz uzun bir ürün. Bahsedilen şarj süreleri düşük kapasiteli piller için geçerli. Eğer bütçenize uyarsa;


Şu ürün, pil kapasitesi ve şarj süresi açısından daha tatmin edici olacaktır. Misal bu uründeki 5 saatlik sarj süresi 1600 mAh piller için geçerlidir.

Ek not : Bir de eski konulara mesaj yazmaktan ziyade, yeni konu açarsanız daha kısa sürede ve etkili cevap alabilirsiniz.
 
@Andar Han öncelikle teşekkür ederim yeni konu açtım cevap gelmeyince eski konulara baktım. Piller Katar Pro Wireless için kullanılacak sizce son attığınız mi benim dediğim mi olur sadece Katar Pro Wireless için?
 

Geri
Yukarı