Şarj kablosunun kalitesinden nasıl emin olunur?

YaramazMorde

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Geforce 1660 TI AMD Ryzen 5 3600 B450M S2H V2 Corsair 8GB 3600MHz Ram Seagate 500GB HDD Gigabyte 240GB SSD
Dün yeni şarj cihazı alacaktım fakat evde bir kablo bulmam üzerine param cebime kalsın diyerek almadım. Dün bir defa şarj ettim önceki ile aynı hızda ediyor bana kalırsa. Adaptörümü 5 yıldır kullanıyorum Xiaomi marka. Ekte de göründüğü gibi hızlı şarj olarak görünüyor. Kafam rahat olabilir mi yoksa başka şeyler var mı kaliteyi öğrenebileceğim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-09-10 at 12.11.47.jpeg
    WhatsApp Image 2025-09-10 at 12.11.47.jpeg
    37,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Adaptörü kullanmak başka bir mevzu.

Şarj kablosu kalitesiz değil, Xiaomi marka orijinal kablo ise kullanılabilir.

Fakat adaptör orijinal olsa dahi ben farklı markaları kullanmayı tercih etmiyorum.

Hepsinin orijinal olduğu senaryoda problem yaşamazsın ama önermem.

Xiaomi orijinal kablo, orijinal kullandığın telefonun adaptörü ile sorun olmaz. (Xiaomi kablo Apple Adaptör Telefon iPhone gibi.)

Hocam konu orijinallikten öte ürün kalitesinde. Orijinallerinden daha da kaliteli ve daha uygun fiyata çokça marka ve model şarj aleti ve kablo var piyasada.

Artık günümüz cihazları zaten akıllı şekilde hem kablo hem de şarj cihazıyla haberleşiyor. Haberleşemediği durumlarda klasik 5v 2.0A şeklinde şarj oluyor, yani zarar göremeyecek bir hızda. O nedenle bu konuya çok kafanız takılmasın. Elime PC, telefon, ev ihtiyacı derken onlarca farklı marka ve model kablo geçti. Hiçbiri de bir cihazı bozmadı. Sadece konforumu etkiledi diyebilirim. Konforu etkileyen faktörler de kablonun örgü kablo olmaması, fazla sert olması ve uçlarının zamanla bollaşıp sokete tutunamaması. Ama genelde yüksek Watt destekleyen örgü kablolar alıyorum ki hem onlar çipli modeller oluyor hem de desteklediği Watt değerini taşıyabilmesi için belli standartların üstünde üretilmesi gerekiyor.

Bir de şarja başladıntan 5 10 dakika sonra hem şarj aleti hem kablo hem de kablo uçlarının sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz.

Herkesin aldığı cihazdan aldık bakalım. Bozulursa eğer Amazonun beni yarı yolda bırakmayacağına inanıyorum. Hepsiburada'da bazıları direk değişim yapıldığını yazmıştı.

Herkesin aldığı cihazdan aldık bakalım. Bozulursa eğer Amazonun beni yarı yolda bırakmayacağına inanıyorum. Hepsiburada'da bazıları direk değişim yapıldığını yazmıştı.
Evet gayet güzel bir ürün ama şunu daha çok tavsiye ederdim:

Bir de üzerine 100 TL'ye güzel kablo alınırdı. Ekstradan bir girişiniz daha olurdu şarj aletinde.

Evet gayet güzel bir ürün ama şunu daha çok tavsiye ederdim:

Bir de üzerine 100 TL'ye güzel kablo alınırdı. Ekstradan bir girişiniz daha olurdu şarj aletinde.
Giriş harici bir ekstrası var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250910_141031_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20250910_141031_Amazon Shopping.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 8
Yanlış hatırlamıyorsam sizin aldığınızdan bir üst model GAN teknolojisi kullanıyor. Daha portatif ve gerektiğinde ikinci port hayat kurtarıyor saat hoparlör vs şarj etmek istediğinizde. Seçtiğiniz kablo da harikadır. Ama ben kablo için bu fiyata çıkacaksam 2 metre tercih ediyorum:

Yanlış hatırlamıyorsam sizin aldığınızdan bir üst model GAN teknolojisi kullanıyor. Daha portatif ve gerektiğinde ikinci port hayat kurtarıyor saat hoparlör vs şarj etmek istediğinizde. Seçtiğiniz kablo da harikadır. Ama ben kablo için bu fiyata çıkacaksam 2 metre tercih ediyorum:

Attıklarımı 424 liraya aldım, çok uyguna geldi. S20FE'yi süper hızlı mod şarj etsin de yeter 😁. Bundan sonraki telefonum içinde iyi oldu. Kullanınca yazarım buraya belki alan arkadaşlar olur.

Attıklarımı 424 liraya aldım, çok uyguna geldi. S20FE'yi süper hızlı mod şarj etsin de yeter 😁. Bundan sonraki telefonum içinde iyi oldu. Kullanınca yazarım buraya belki alan arkadaşlar olur.
Hocam valla ben o kadar memnun kaldım ki size paylaştığım modelden 2 adet 35w 2 adet de 45w aldım. Evde her ihtiyacımızı ailecek karşılıyor ve güven veriyor. Salonda 45'lik koydum, iki portuna da 1 ve 2 metre type-c taktım hızlı şarj destekleyen, iPhone 15'i olan da Samsung'u olan da aynı anda yüksek performansla kullanabiliyor. Uygun fiyatlıyken alıp koydum kenara yedekte de dursun diye.

Kargo geldi, ürünler kaliteli hissettiriyor. S20FE ekranda süper hızlı şarjı görünce bir tatmin olma geldi 😄. Sıradaki telefonum içinde iyi oldu. Önceki kablom sıkıntı yapmasa değişmezdim. Beş yıldır bundan önceki Note 8 Pro telefonumla gelmişti, onu kullanıyordum. Bu da umarım uzun yıllar gider. Benim için tüm girişlerin Type-C olması sorun olacak bilgisayara veya başka bir yere bağlamak istediğim zaman fakat sanırım yeni kasalarda da artık Type-C girişi oluyor. Type-A kullanan cihazları yenileyene kadar biraz sıkıntı olacak. Ben bunu yazarken şarja takmıştım telefonu on dakikada yüzde yirmi yediden kırk yediye çıkmış maşallah. Bir de benim telefon 25W destekliyor daha yüksek watt destekleyen telefonları düşünemiyorum. Aklıma gelirse yine bir şeyler yazarım, alacak arkadaşlar olursa yazabilirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı