Çözüldü Şarja takarken PC ısınması

• Konuyu başlatan Bropa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 652
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bropa

Centipat
Önceden de böyleydi. Fakat sonralar kendiliğinden gitti. Daha sonra PC'ye format attım. Yine böyle olmaya başladı. PC güç tasarrufu modundayken bile şarja takarken fanların sesi geliyor, PC ısınmaya başlıyor.

Çözüm
Laptoplar şarj edilmeye başlanıldığı sırada güç tasarrufu modundan çıkarak performans moduna geçerler. Bu da işlemci ve ekran kartının daha güçlü çalışması ve daha fazla ısınması demek. Quickcpu programını indirerek işlemci hızını azaltıp bilgisayarını stabil ve soğuk şekilde kullanabilirsin. Onun dışında soğutma ünitesini değiştirip termal macun yenilemesi yapabilirsin.

Önceden böyle diğildi ama. Mesela şimdi şarjtan çıkartıp modları değiştirip yeniden güç tasarrufuna aldım ve şarja taktım sorun çözüldü. PC'den ses gelmiyor şu anlık.
Laptoplar şarj edilmeye başlanıldığı sırada güç tasarrufu modundan çıkarak performans moduna geçerler. Bu da işlemci ve ekran kartının daha güçlü çalışması ve daha fazla ısınması demek. QuickCPU programını indirerek işlemci hızını azaltıp bilgisayarını stabil ve soğuk şekilde kullanabilirsin. Onun dışında soğutma ünitesini değiştirip termal macun yenilemesi yapabilirsin.

Artı -1 Eksi
Laptoplar şarj edilmeye başlanıldığı sırada güç tasarrufu modundan çıkarak performans moduna geçerler. Bu da işlemci ve ekran kartının daha güçlü çalışması ve daha fazla ısınması demek. Quickcpu programını indirerek işlemci hızını azaltıp bilgisayarını stabil ve soğuk şekilde kullanabilirsin. Onun dışında soğutma ünitesini değiştirip termal macun yenilemesi yapabilirsin.

Önceden böyle diğildi ama. Mesela şimdi şarjtan çıkartıp modları değiştirip yeniden güç tasarrufuna aldım ve şarja taktım sorun çözüldü. PC'den ses gelmiyor şu anlık.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı