Şarjda Oyun Oynamak Batarya Ömrünü Kısaltır mı?

semih3845

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2019
Mesajlar
17
Bir oyuncu laptopuna sahibim. Modeli Lenovo Legion Y520. İlk elime ulaştığında pilin ömrü çok güzeldi rahat 4-5 saat gidiyordu. Yaklaşık 1 sene oldu bilgisayarı alalı. Şu an eski performansını veremiyor pil konusunda. Sadece şarjda oynuyorum diye olduğunu düşündüm. Ama şarjdan çıkarınca da FPS 30-50'ye düşüyor. Mecburen şarjda oynamak zorundayım. Bu ömrünü kısaltır mı acaba ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle oyun oynayacaksanız tabii ki şarjda oynayacaksınız. Bataryaların belli bir ömürleri var ve belli bir süre sonra tabii ki performanslarını ciddi ölçüde kaybedecekler. Batarya ömrünün uzun süre gitmesini istiyorsanız hiç kullanmamanız gerekir :)
 
Yeni nesil laptoplarda batarya koruması oluyor, benimki %95'e ayarlı sınıra gelince kendini durduruyor ve bataryayı koruyor.

Not: Duruyor derken kesilmiyor yine şarjda gibi oynuyorum.
 
Yeni laptoplarda böyle bir şey var mı bilmiyorum ama bataryayı çıkarıp direkt elektriğe bağlı şekilde oynayın derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryayı çıksa bile çıkartmamak gerek. Laptopunuzun son savunma duvarı sayılır. Şarj aletimde bir sıkıntı olduğu zaman cihazını korur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı