Şarkıdan Sözleri Ayırmak

oriannawgold

Hectopat
Katılım
15 Mart 2018
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir şarkıdan sözleri nasıl kesip alabilirim?

Gerekli araştırmaları yaparken hep vocal ayırma işlemleriyle karşılaştım bu benim istediğimin tam tersi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla sadece vokale ulaşmak istiyorsun.

Çok temiz bir şekilde ayırman imkansız.

Yol gösterici olarak şunu söyleyebilirim. O bahsedilen işlemler ile vokalsiz şarkıyı al. Bir editing programının ilk kanalına şarkının orjinalini koy, ikinci kanalına vokalsiz versiyonu koy ama fazını 180 derece çevir.

Export ettiğinde teoride sadece vokale ulaşırsın. Ama dediğim gibi temiz bir kayıt kalmayacaktır elinde. Hatta şarkıda yapılan mix işlemlerine göre sonuç hüsran bile olabilir.

Deneyip görmek lazım.
 
Çeşitli ses programları ile yapılabiliyor ama yinede sözler bir nebze geliyor kulağınıza tabii profesyonel anlamda bu iş nasıl yapılır bilmiyor ama amatör olarak Adobe Audition ile bu şekilde yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ücretsiz bir program ile yapmak istiyorsanız Audacity kullanabilirsiniz :
Tutorial - Vocal Removal and Isolation - Audacity Manual
 
Dostum eğer istediğin şarkının %100 Original Instrumental'i varsa Vocallere temiz şekilde ulaşabilirsin. Onun haricide Temiz şekilde vokalleri alamazsın ve arkaddan rahatsız edici biçimde şarkıyı duyarsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum eğer istediğin şarkının %100 Original Instrumental'i varsa Vocallere temiz şekilde ulaşabilirsin. Onun haricide Temiz şekilde vokalleri alamazsın ve arkaddan rahatsız edici biçimde şarkıyı duyarsın
Alınabiliyor. FL Studio yardımıyla zamanında almıştım ben. Söz dizisinden bir konuşma sahnesini.
 
Programlarla bu işlemi güzel bir şekilde yapabilmeniz tamamen şarkının mix edilişine bağlı. Bu şekilde zaten temiz bir acapella almanız çok zor mutlaka altyapıdan izler kalacaktır. İstediğiniz şarkının orijinal acapella versiyonunu bulmayı denemelisiniz ilk önce, yabancı çoğu şarkınınki internete düşüyor temiz stüdyo kayıtları. Türkçe şarkılarda durum ne bilmiyorum.
 
Alınabiliyor. FL Studio yardımıyla zamanında almıştım ben. Söz dizisinden bir konuşma sahnesini.

Dostum FL Studio ile alınabiliyor daha yavaş ve daha vokaller ön planda bir şarkıdan çok rahat bir biçimde en az seviyede alt yapı kalacak şekilde alabilirsiniz. Daha Trap tarzı şarkılarda çok zor temiz A-capella alabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı