Şarkıları montajlamak telif sebebi mi?

Fenas

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Flyingkitty kanalını mutlaka bilen vardır. Şarkıların içeriğini ve seslerini değiştirip komik hale getiriyor. ben de buna benzer videolar yapmak istiyordum ama telif konusunda biraz düşündüm. Flyingkitty'nin arkasında pewdiepie var o yüzden pek sıkıntı çektiğini düşünmüyorum ama sıfırdan başlayanlar için sıkıntı olur mu? Şarkıları değiştirip YouTube'a koyarsak telif yer miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar değiştiğine bağlı. Bestesini programlarla remix yapar gibi baştan tasarlarsanız tabiki de telif gelmez. Ama şarkının üstüne yeni ses efektleri eklerseniz gelebilir. Ben defalarca kez müzikten telif yedim.
Kerem Ege Sivri zaten anlarsınız. Ama videolar silinmedi. Sadece reklam koymayı engelledi. Gösterdiğiniz kanal müziğin üstüne bazı zamanlarda farklı filtreler koymuş. Zaten müzikten telif hakkı gelirse alttaki resimdeki gibi açıklamada böyle bir yazı yazar. Ama youtube'un botları tespit edince böyle oluyor. Sanırsam müziğin sahibi olan şahıs bizzat videoyu kaldırabilir ama koskoca müzisyenlerin 10-20 izlenen videolarımı takacağını sanmıyorum :) Bir deneyin, telif gelse bile sıkıntı olmaz, videonuz da çok yüksek ihtimalle silinmez.

Dosya Ekleri

• rf.JPG
    rf.JPG
    33,2 KB · Görüntüleme: 101
Ne kadar değiştiğine bağlı. Bestesini programlarla remix yapar gibi baştan tasarlarsanız tabiki de telif gelmez. Ama şarkının üstüne yeni ses efektleri eklerseniz gelebilir. Ben defalarca kez müzikten telif yedim.
Kerem Ege Sivri zaten anlarsınız. Ama videolar silinmedi. Sadece reklam koymayı engelledi. Gösterdiğiniz kanal müziğin üstüne bazı zamanlarda farklı filtreler koymuş. Zaten müzikten telif hakkı gelirse alttaki resimdeki gibi açıklamada böyle bir yazı yazar. Ama youtube'un botları tespit edince böyle oluyor. Sanırsam müziğin sahibi olan şahıs bizzat videoyu kaldırabilir ama koskoca müzisyenlerin 10-20 izlenen videolarımı takacağını sanmıyorum :) Bir deneyin, telif gelse bile sıkıntı olmaz, videonuz da çok yüksek ihtimalle silinmez.
Tabi, ufak ses efektleri değil. Mesela şu videosunu koyayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğünüz gibi değişmeyen cümle kalmamış şarkının anlamı baştan aşağı değişmiş. Bunun gibi yani.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı