Sarsılınca mavi ekran veren laptop

calimci

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://www.mediafire.com/folder/s65580xh1qoo2rf,573esumt2mu84ez/shared
RAM
8
Ekran kartı
MX110
İşlemci
i5-8265U
Bilgisayarın sorunları:
Kasa kırık ve vidaları kayıp. Ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra NVIDIA uygulaması açılmıyor. Aygıt yöneticisinde bozuk gözüküyor. Ufak sallantılarda mavi ekran veriyor ve tamamen kapamadan açılmıyor. Bazen hiç açılmıyor RAM sök-tak yapıyorum.

Denediklerim:
Format attım ve Windows sürümü değiştirdim. Sürücüleri yeniledim. BIOS'tan uma only gibi bir ayar açtım paylaşımlı kart ile kullanıyorum. Disk sabit bileşen değil diye HDD mi söktüm yalnızca SSD kullanıyorum. CPU sıcaklıklarımı kontrol ettim bir sıkıntı yok. SSD sağlığım yerinde. BIOS pilini çıkartıp taktım. Kasadaki kırıklardan dolayı olabileceğini düşünerek laptopu güçlü bir şekilde bantladım.

Tüm bunları yapmama rağmen sorunum çözülmedi. Bu arada çökmesinin darbenin kuvvetiyle alakası yok bazen 4 saat kullanabilirken bazen daha Windows'a giremeden tekrar mavi ekran veriyor. Sadece mavi ekran değil ekranda renk ve görüntü bozulmalarıyla da donabiliyor.
Minidump ve WinDbg dosyalarım da var ama pek anlam veremedim tek isteğim emektar laptopumla ban yemeden LoL oynamak :).

Laptopunuzun içindeki tüm bağlantıların yani flex kablolar vs şeylerin soketlerine iyice oturduğuna emin misiniz? Belki temassızlık yapan bir bağlantı olabilir. Titreme sonrası veya durduk yere kafasına göre bu temassızlık gerçekleşebilir. Bir kontrol edin dilerseniz. Pille de ilgili bir sorun olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı