Şartel atması ve bilgisayarın kapanması

kayrakaranfil

Decapat
Katılım
29 Mart 2021
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar bizim şarteller sık sık atıyor ve haftada 2-3 kere bilgisayar birden kapanıyor. Şartel attıgında geri açarken PC fişlerini cıkartıyorum şarteli kaldırdıktan sonra geri açıyorum bu bilgisayara zarar verir mi? Ne önerirsiniz öneriniz var mı? Elektrikci çağırdık ama sorunu bulamadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU kaliteli değilse bilgisayar parçalarını yakma ihtimali yüksek. Bir arkadaşımın bilgisayarı kül olmuştu bu sebepten dolayı.
 
İlk göz ağrım olan bilgisayarım şantiye elektriği yüzünden gitti. Adamlar kettle ı fişe takıyordu çat şartel atıyordu haliyle pc yandı. Bunun bir önlemi falan yok maalesef. Elektrikçi sorunu halledene kadar kasayı fişten çekik halde bırakmanda ve bir süre ara vermende fayda var. Aksi halde bilgisayarın yanabilir dostum.
 
FSP Hydro serisi bildiğim kadarıyla kalitelidir. Ama siz yine de dikkatli olun, kaliteli olup da yanabilenler var. Birkere şimşek çaktıktan sonra elektriğimiz gitmişti. Aradan birkaç saat geçtikten sonra bilgisayarımı açtım bir de neyle karşılaşıyım. Anakartın internet giriş yeri yanmıştı. Mecburen internet kartı almak zorunda kaldık. Ne olur ne olmaz dikkatli olmakta fayda var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı