Şaşı ameliyatı sonrası şaşılık devam eder mi?

Selim90

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 15 yaşındayım ve 8 yaşından beri sağ gözümde dışa doğru bir şaşılık var. Gözlük kullanıyorum. İnternetten ameliyat olma yaşına baktım ve yaş sınırlaması yoktu. Ameliyat olmak istiyorum ama birkaç sorum var. Ameliyat olanlar cevaplarsa sevinirim.

1- Ameliyat olduktan sonra şaşılık olur mu? -olsa bile sonra tekrar geçer mi yoksa tekrar mı ameliyat olmam lazım?-
2- İnternette sigortamın ameliyat masraflarını karşılamadığını gördüm. Günümüze bakarsak orta, ağır derece de şaşı olan birinin ortalama ameliyat masrafları ne kadar olur?
3- Bende kalıcı bronşit var ameliyat olabilir miyim ya da risk artar mı?
4- Ameliyat olduktan sonra başka bir kalıcı hastalıkla karşılaşır mıyım?
5- Ameliyat olduktan sonra pişman olanlar oldu mu ya da oldularsa neden oldular?
6-18 yaşını beklemeli miyim?
7- Son olarak siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi söylerken empati kurarsak sevinirim.

Başlıkta yazmak istediğim: Şaşı ameliyatı olan var mı? (Technopat sağ olasın bayağı değiştirmiş başlığı)

Dostum tam bir şey diyemem ama bence 18 yaşının gelmesini bekle çünkü ergenliğe bile yeni yeni başladığın bu dönemde vücudun hep aktif olarak değişim ve gelişim içince o yüzden en garantili olarak 18 yaşını geçtikten sonra vücut gelişimin tamamlandığında ameliyata girmek en iyisi olacaktır.

Dostum tam bir şey diyemem ama bence 18 yaşının gelmesini bekle çünkü ergenliğe bile yeni yeni başladığın bu dönemde vücudun hep aktif olarak değişim ve gelişim içince o yüzden en garantili olarak 18 yaşını geçtikten sonra vücut gelişimin tamamlandığında ameliyata girmek en iyisi olacaktır.

Tavsiyen için teşekkürler dikkate alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı