Şu an İngilizceniz nedir? En az B2 hatta C1 olmanız lazım ki kayda değer bir puan alabilesiniz. YKS konularıyla alakası bile yok. İngilizce Language ve Writing olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Detaylara çok hakim değilim internetten bakabilrisiniz. Matematik de YKS matematiğin yanından bile geçemez. Temeliniz varsa çok rahat yaparsınız.
İkinci sorunuzu bilmiyorum fakat bir arkadaşım Amerikan vatandaşı ve SAT puanı ile özel üniversiteye girmeyi hedefliyor.
Hocam şu linkteki entryyi yazan adama sordum. https://eksisozluk.com/entry/125329517
TYT matematik bile değil diyor.
Belki siz de böyle bir şey düşünüyorsunuzdur diye atayım dedim. Veya başka arkadaşlar da görür.
Merhaba,
1- Öncelikle TYT matematik bile sayilmaz. Cok yuzeysel bir matematikten bahsediyoruz. Eger ortalama bir anadolu lisesi ogrencisi kadar matematik bilgisi soz konusuysa yapilabilir.
2- YKS mi SAT mi diye bir karsilastirmayi benim yapabilmem mumkun degil cunku YKS'nin zorluk seviyesine dair kisisel bir tecrubem yok ama eger İngilizce'niz saglam bir temele sahipse, SAT calismak YKS'den daha basit gibi. SAT'ı tricky yapan noktayi YKS edebiyat sinavinin İngilizce'si gibi dusununun. Tum siklari okuduktan sonra “e bunlar ayni” diye panik oluyosunuz, ama bu sefer siklar bir de İngilizce. Sorunuzun cevabi sizde sakli bu yuzden. Baskasindan alacaginiz cevaba guvenmemenizi tavsiye ederim.
3- Dokuzuncu sinifsaniz ve kafaya koyarsaniz 10. sinifin sonuna dogru bu sinavda 1600'u rahat gorursunuz. SAT format sinavidir diyebilirim. Formati kavradiginiz anda 1400 uzeri gormek cok rahat. Zaten isin olay olan kismi 1400 uzeri degil 1500 genelde. Onda bile 1550 uzeri nereye basvuracaginiza bagli olarak kimse icin fark etmiyor. Tbii 1400 uzerine cikmaniz icin akademik derecede İngilizce okuma yapabiliyor olmaniz lazim. Bu oldugu takdirde YKS'ye calismanin SAT'ye calismaktan daha elzemli oldugunu soylemek mumkun sahsi fikrime gore.
Dalga geçtiğini sanmıyorum. Yalnız o arkadaş gördüğüm kadarıyla iyi niyetli bir arkadaş, acı gerçeği lütfen çok kırmadan söyleyin. Benim söyleyesim gelmedi.
Dalga geçtiğini sanmıyorum. Yalnız o arkadaş gördüğüm kadarıyla iyi niyetli bir arkadaş, acı gerçeği lütfen çok kırmadan söyleyin. Benim söyleyesim gelmedi.