- Makaleler
- 4
Sadece SATA 2 ile 3 için mi? SATA 1 kablosu taktığımda sistem HDD'ye dönümştü.Sınır yok. Anakart SATA III desteklediği sürece problem olmaz.
Sadece SATA 2 ile 3 için mi? SATA 1 kablosu taktığımda sistem HDD'ye dönümştü.Sınır yok. Anakart SATA III desteklediği sürece problem olmaz.
Ben eski SATA II destekli anakartımın kablosunu yeni sistemimde SATA III hızlarında kullanabiliyorum.Sadece SATA 2 ile 3 için mi? SATA 1 kablosu taktığımda sistem HDD'ye dönümştü.
Ben SATA I kablosu ile SSD taktığımda 50 mb/sn gibi bir değer vermişti. O zaman ya kablo hasarlıydı yada SATA I kablosu ile SATA III hızı olmuyor.Ben eski SATA II destekli anakartımın kablosunu yeni sistemimde SATA III hızlarında kullanabiliyorum.
Kabloda sorun olması muhtemel. SATA I, SATA II kablosu demek de yanlış aslında. Kablolarda böyle bir sınıflandırma yok, sonuç olarak hepsi aynı olduğu için.Ben SATA I kablosu ile SSD taktığımda 50 mb/sn gibi bir değer vermişti. O zaman ya kablo hasarlıydı yada SATA I kablosu ile SATA III hızı olmuyor.
Evet aynı,SATA tıpkı USB gibi yani SATA 3 portuna SATA 2 takabilirsiniz tıpkı USB 2.0 portuna USb 3.0 takabildiğiniz gibi.SATA 2.0 ile SATA 3.0 kabloları aynı mı? SATA 3.0 kullanmak için yeni bir kablo mu gerekli? Yoksa ikisinin de ayrı bir kablosu yok mu? Biraz bu SATA konusunda beni aydınlatabilir misiniz?
Sınır yok. Anakart SATA III desteklediği sürece problem olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.