SATA 2.0 ile 3.0 kablosu aynı mı?

Sadece SATA 2 ile 3 için mi? SATA 1 kablosu taktığımda sistem HDD'ye dönümştü.
Ben eski SATA II destekli anakartımın kablosunu yeni sistemimde SATA III hızlarında kullanabiliyorum.

Yani demek istediğim, önemli olan kablo değil. Fiziksel olarak hepsi aynı zaten. Takılan disk önemli olan.

Ben eski SATA II destekli anakartımın kablosunu yeni sistemimde SATA III hızlarında kullanabiliyorum.
Ben SATA I kablosu ile SSD taktığımda 50 mb/sn gibi bir değer vermişti. O zaman ya kablo hasarlıydı yada SATA I kablosu ile SATA III hızı olmuyor.

@LiZarD SATA I ile hız alamayınca SATA II'de de öyledir diye düşündüm. Kullananlar varmış. Eğer kablo sağlam ise sıkıntı olmayacağa benziyor.

Ben SATA I kablosu ile SSD taktığımda 50 mb/sn gibi bir değer vermişti. O zaman ya kablo hasarlıydı yada SATA I kablosu ile SATA III hızı olmuyor.
Kabloda sorun olması muhtemel. SATA I, SATA II kablosu demek de yanlış aslında. Kablolarda böyle bir sınıflandırma yok, sonuç olarak hepsi aynı olduğu için.

SATA 2.0 ile SATA 3.0 kabloları aynı mı? SATA 3.0 kullanmak için yeni bir kablo mu gerekli? Yoksa ikisinin de ayrı bir kablosu yok mu? Biraz bu SATA konusunda beni aydınlatabilir misiniz?
Evet aynı,SATA tıpkı USB gibi yani SATA 3 portuna SATA 2 takabilirsiniz tıpkı USB 2.0 portuna USb 3.0 takabildiğiniz gibi.:)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı