Sata 2 anakarta sata 3 ssd takilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jojtanmak

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. GA-H55M-S2 model sata 2 anakartım var. WD2TB sabit diskim var. Sistemi ve birkaç oyun yüklemek için uygun ssd arıyorum.

Kafamda bu 2 ürün var.

CORSAIR 60GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) 205TL
KINGSTON 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) 245TL

-Sata 2 anakartımda Sata 3 ssd ye sistemi kurup sabit diskimi depolama amaçlı kullanarak eskisinden daha çok performans alabilir miyim?
-Bazı forumlarda anakartının sata 2 olmasından dolayı sorun yaşayan arkadaşlar gördüm, problem çıkar mı?
-Bu 2 ürünün aralarında 60gb fark olmasına rağmen siz olsanız hanga markayı tercih ederdiniz ?
-Bu ssd'ler sata2 de maksimum ne kadar okuma yazma hızı ile çalışır?

Şimdiden teşekkür ederim...

- Evet, SATA 2 anakartta SATA 3 arabirimli SSD çalışır ve mekanik diske göre çok daha performanslı olur.
- Hiç bir problem çıkmaz sallamış onlar.
- Artık 60 GB SSD alınmaz. Ben olsam Kingston tercih ederdim.
- Okuma yazma hızlarından çok erişim hızları önemlidir. Bu açıdan SATA 2 hızı da gayet yeterli olacaktır.

Çok teşekkür ederim. Tamamen kafamdaki soru işaretlerini aydınlattınız. Şimdi ssd alıp bilgisayarıma takdığım takdirde bilgisayarım ssdyi algılayıp windows7 yüklememe izin verir mi? Yoksa başka şeyler yapmam lazım mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlerin ters gitme ihtimali her zaman vardır. Normal şartlarda SSD'yi taktığınızda BİOS'ta ve kurulum ekranında görünmesi lazım. Ayrıca Windows 8.1 kurun.

Teşekkür ederim. Fakat Windows 8 e ısınamadım ve bu konuda hala önyargılıyım. O yüzden windows 7 ye devam. Tekrar teşekkür edeirm.

Sefa, bi çay için, birbirinize şans tanıyın belki elektrik alırsın.

Sefa, bi çay için, birbirinize şans tanıyın belki elektrik alırsın.

Sana mı soracağım arkadaşım? Bu win8 fanatikleride gitgide artmaya başladı. İşletim sisteminin benim için güncel olması değil, ne kadar pratik ve hızlı çalıştığı önemlidir. Benim dizüstü bilgisayarım kendinden win8'li geldi. Ne kadar format atarsam atayım. Bilgisayardaki aşırı hdd kullanımı ve yavaşlığı çözemedim. En son sağlam bir win7 formatı attım. O gün bu gundur hıç sorun yaşamıyorum. O yüzden insanların deneyimlerini bilip bilmeden saçma sapan çocuksu yorumlar yapma. Kimseyi ilgilendirmez kimin hangi işletim sistemini kullandığı.

Ben Windows 7'yi ilk çıktığından beri kullanıyorum. 15 gün önce Windows 8.1 kurdum. Bilgisayar daha stabil çalışmaya başladı. Açılış kapanış süresi kısaldı. En önemlisi de ben suya sabunda dokunmadan kendi güncel sürücülerini kendisi bulup yükledi. Bilgisayarındaki sorun tamamen sana özel bir durum. Muhtemelen içinde bir sürü gereksiz programla geldiği için yavaştı. Biz doğruya yönlendirmeye çalışıyoruz. Yoksa sen Windows 8 kullanmışsın Windows 95 kullanmışsın bize ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı