SATA 2 anakartta SATA 3 SSD kullanılmaya değer mi?

1LoLCu1

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımda SATA 3 desteği yok. SATA 2 SSD almak mantıklı mı yoksa anakartımı yenileyip başka bir zaman mı almalıyım SATA 3 SSD? (Şu anda HDD kullanıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartımda SATA 3 desteği yok. SATA 2 SSD almak mantıklı mı yoksa anakartımı yenileyip başka bir zaman mı almalıyım SATA 3 SSD? (Şu anda HDD kullanıyorum.)
SATA3'ün sağladığı 600/600 hızı almak için SATA3 gerekir, eğer SATA2 bağlarsanız desteklenen hız olan 300/300MB/s alırsınız.

Anakartı yenilemekten ziyade sistemi yenileyecekseniz yenileyin.
SSD'lerin tek artısı okuma yazma hızı değil.

Veriye anlık olarak ulaşması çok hızlı yani "Input-Output Per Second" olayı.
Sadece veri aktarımı için kullanacaksanız almanıza gerek yok fakat Windows kullanıp oyun oynayacaksanız kesinlikle almalısınız.

İkinci olarak kullandığım sistemde A55 BM-E anakart var. Bu anakart SATA 2 destekliyor. Bu sisteme SATA 3 destekli SSD alıp almama konusunda oldukça kararsızdım. Windows 10 kurulu ve HDD ile kullanırken sistemin açılıp kendine gelmesi 3-4 dakika sürüyordu. Sonrasında SSD aldım ve bilgisayar açılış süresi 25-30 saniyeye kadar düştü. Ayrıca oyunlarda HDD kaynaklı FPS droplar düzeldi. Günümüz şartlarında eğer bütçeniz var ise SSD şart diye düşünüyorum.

Öyle kullanıyorum, Dibine kadar değiyor. Hele hele IOPS değerlerinin yarattığı fark muazzam. SATA2 portunda kullandığımı unuttum kullanırken. Sadece kopyala yapıştır yazarken 250mb/sa yazıyor :)

Anakartı yenilemekten ziyade sistemi yenileyecekseniz yenileyin.
SSD'lerin tek artısı okuma yazma hızı değil.

Veriye anlık olarak ulaşması çok hızlı yani "Input-Output Per Second" olayı.
Sadece veri aktarımı için kullanacaksanız almanıza gerek yok fakat Windows kullanıp oyun oynayacaksanız kesinlikle almalısınız.

Evet oyun için alıyordum ama hem anakart hem SSD alacak param yok

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı