SATA3'ün sağladığı 600/600 hızı almak için SATA3 gerekir, eğer SATA2 bağlarsanız desteklenen hız olan 300/300MB/s alırsınız.Anakartımda SATA 3 desteği yok. SATA 2 SSD almak mantıklı mı yoksa anakartımı yenileyip başka bir zaman mı almalıyım SATA 3 SSD? (Şu anda HDD kullanıyorum.)
Öyle kullanıyorum, Dibine kadar değiyor. Hele hele IOPS değerlerinin yarattığı fark muazzam. SATA2 portunda kullandığımı unuttum kullanırken. Sadece kopyala yapıştır yazarken 250mb/sa yazıyorAnakartımda SATA 3 desteği yok. SATA 2 SSD almak mantıklı mı yoksa anakartımı yenileyip başka bir zaman mı almalıyım SATA 3 SSD? (Şu anda HDD kullanıyorum.)
Anakartı yenilemekten ziyade sistemi yenileyecekseniz yenileyin.
SSD'lerin tek artısı okuma yazma hızı değil.
Veriye anlık olarak ulaşması çok hızlı yani "Input-Output Per Second" olayı.
Sadece veri aktarımı için kullanacaksanız almanıza gerek yok fakat Windows kullanıp oyun oynayacaksanız kesinlikle almalısınız.
Oyun için ise direk alabilirsin. Epey fark yaratacaktır.Evet oyun için alıyordum ama hem anakart hem SSD alacak param yok
Oyun için ise direk alabilirsin. Epey fark yaratacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.