SATA 2 anakartta SATA 3 SSD kullanılmaya değer mi?

1LoLCu1

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımda SATA 3 desteği yok. SATA 2 SSD almak mantıklı mı yoksa anakartımı yenileyip başka bir zaman mı almalıyım SATA 3 SSD? (Şu anda HDD kullanıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı yenilemekten ziyade sistemi yenileyecekseniz yenileyin.
SSD'lerin tek artısı okuma yazma hızı değil.

Veriye anlık olarak ulaşması çok hızlı yani "Input-Output Per Second" olayı.
Sadece veri aktarımı için kullanacaksanız almanıza gerek yok fakat Windows kullanıp oyun oynayacaksanız kesinlikle almalısınız.

İkinci olarak kullandığım sistemde A55 BM-E anakart var. Bu anakart SATA 2 destekliyor. Bu sisteme SATA 3 destekli SSD alıp almama konusunda oldukça kararsızdım. Windows 10 kurulu ve HDD ile kullanırken sistemin açılıp kendine gelmesi 3-4 dakika sürüyordu. Sonrasında SSD aldım ve bilgisayar açılış süresi 25-30 saniyeye kadar düştü. Ayrıca oyunlarda HDD kaynaklı FPS droplar düzeldi. Günümüz şartlarında eğer bütçeniz var ise SSD şart diye düşünüyorum.

Anakartımda SATA 3 desteği yok. SATA 2 SSD almak mantıklı mı yoksa anakartımı yenileyip başka bir zaman mı almalıyım SATA 3 SSD? (Şu anda HDD kullanıyorum.)
Öyle kullanıyorum, Dibine kadar değiyor. Hele hele IOPS değerlerinin yarattığı fark muazzam. SATA2 portunda kullandığımı unuttum kullanırken. Sadece kopyala yapıştır yazarken 250mb/sa yazıyor

Evet oyun için alıyordum ama hem anakart hem SSD alacak param yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…