SATA 2 Anakartta SSD Performansı Nasıl Olur?

arda511

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, biraz düşünüp bilgisayarıma ne yapabilirim diye düşünürken yeni bilgisayar toplamak aklıma geldi ama şuan için gerekli olmadığını düşündüm. Çünkü çok oyun oynayan birisi sayılmam. Yani oynuyorum ama çok yüksek sistem gereksinimleri istemiyor. Sonra da küçük bir yatırımla eski emektar bilgisayarıma SSD almaya karar verdim. Şuan IDE diskte sistem çalışıyor ve baya yavaş Chrome'de çok seçme açınca kasmaya başlıyor. Bu yüzden Samsung 850 EVO 120 GB SSD almaya karar verdim. Yazın yeni sistem toplarsam onda da kullanacağım. Şubat tatilinde almayı planlıyorum? Sizce kayda değer bi performans artışı olur mu? Yani tam performans alamasam da farkı hisseder miyim? Çoğu kişi 250 mb/s gibi değer almış buna yakın değerler alabilir miyim? Anakart: ECS G31T-M9

IDE ise diskin, işlemcin de oldukça eskidir, internette sekme açarken sistem işlemcine ve RAM'e yüklenir daha ziyade, diske değil.
Yani SSD alırsan dosyalara erişim ve açma süren müthiş hızlanır ama bu işlemci gücüne etki etmez, sadece sistemi biraz rahatlatır.
Dediklerimi çoklu sekme açarken, paralelde görev yöneticisinde performans sekmesine bakarak teyit edebilirsin.

Ek olarak Chrome RAM yiyen bir tarayıcı.

Gene de SSD al, alma demiyorum.

Core 2 Duo E8300 kullanıyorum genel anlamda yeterli geliyor ucuza bulabilirsem Core 2 Quad alabilirim. RAM'i de yetersiz kalırsa 4 GB yapacağım. İmzamda sistemim yazıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı