SATA 3.5 SSD, SATA 4 ve SATA 3'e takılır mı?

Nightwishw

Decapat
SATA 3.5 SSD sahibiyim, 500/530 MB/s hızı var. SSD SATA 3 takmıştım bir arkadaş okuma yazma hızının SATA 3'de 300 MB/s geçemeyeceğini söylemişti, SATA 3.5 SATA 4 taksam bir sorun olur mu? Okuma / yazma hızında değişiklik olur mu? SATA 4'ün alabileceği maksimum değerler nedir?

Sayıları çok yanlış kullanıyorsun. Ne anlattığını anlamıyorum çünkü anlattığın şey gerçek değil. SATA kelimesini kullanmadan anlatmaya çalış.

Ürünlerden SATA 3-5 yerine Samsung 860 EVO şeklinde bahset mesela. Anakartını da söyle.

Zorlaya zorlaya çıkardığım anlamdan portların adları ile standartların adını karıştırdığını söyleyeceğim ama 3,5 ikisinde de yok.

SATA 3.5 SSD sahibiyim, 500/530 MB/s hızı var. SSD SATA 3 takmıştım bir arkadaş okuma yazma hızının SATA 3'de 300 MB/s geçemeyeceğini söylemişti, SATA 3.5 SATA 4 taksam bir sorun olur mu? Okuma / yazma hızında değişiklik olur mu? SATA 4'ün alabileceği maksimum değerler nedir?
SATA 3.5 diye anlatmaya çalıştığın şey sanırım 3.5 inç. Bu onun boyutudur.

SATA 3.5 demek 3.5" yani boyutudur. Bağlantısı değildir bu sayının anlamı. Takabilirsin istediğin bağlantıya.

Merhaba ASUS anakart mühendisi abi. SATA 4 hayırlı olsun evet geriye dönük uyumluluk olduğundan kullanabilirsiniz ASUS mühendisi abi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı