SATA 3 SSD ile M.2 SSD aynı anda kullanmak

Aktivist

Hectopat
Merhaba. Anakartım Gigabyte B450M S2H. Samsung 860 Evo 240 GB SATA 3 SSD kullanıyorum fakat, depolama konusunda az geliyor. SATA slotlarımı ekran kartı kapattığı için M.2 SATA alayım diyorum.

860 Evo M.2 500 GB almayı düşünüyorum. Bu iki SSD'yi birlikte kullanabilir miyim, nasıl kullanırım? Direk tak çalıştır şeklinde mi? Bir uyumsuzluk olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Anakartım Gigabyte B450M S2H. Samsung 860 Evo 240 GB SATA 3 SSD kullanıyorum fakat, depolama konusunda az geliyor. SATA slotlarımı ekran kartı kapattığı için M.2 SATA alayım diyorum.

860 Evo M.2 500 GB almayı düşünüyorum. Bu iki SSD'yi birlikte kullanabilir miyim, nasıl kullanırım? Direk tak çalıştır şeklinde mi? Bir uyumsuzluk olur mu?
M2 SSD'yi M2 slotuna takacaksanız bir o ssd ayrı bu ayrı olacak.

Anakartında SATA M.2 desteği var zaten, takıp tam hız alabilirsin. Yalnız M.2 taktıktan sonra 2.5 inç SATA olan SSD'nizi anakartınızdaki SATA0 portuna takın. Çünkü bant genişliği paylaşılabilir olabiliyor, mesela benim anakartımda NVMe SSD taktığımda SATA5 ve SATA6 portları çalışmıyor.
Temiz kurulum yapmam lazım mı veya iki ssd yi birleştirmem lazım mı
İşletim sistemin zaten şu anki diskinde, taktıktan sonra yine şu anki diskinden boot edeceksin, bir şey yapmana gerek yok.

Gigabyte B450M S2H.
Gigabyte'nin sitesinde belirtilmiş herhangi devre dışı kalan bir SATA girişi yok.

Ekleme: Anakartınızı zaten belirtmişsiniz, dikkat etmemişim. Kusura bakmayın.
Temiz kurulum yapmam lazım mı veya iki SSD'yi birleştirmem lazım mı?
Hayır, birleştirmek zorunda değilsiniz. İki ayrı depolama olarak da kullanabilirsiniz. Temiz kurulum yapmanız da gerekmiyor, Disk Yönetimi üzerinden yeni SSD'nize sağ tıklayıp "Yeni basit birim" seçeneğini oluşturup kullanabilirsiniz.
Direkt tak çalıştır şeklinde mi?
Aynen öyle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı