Sata port bağlantı sıraları nasıl olmalı?

system car

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
oto müzik sistemleri
Merhaba. Bilgisayar donanımı şu şekilde,

• Asgard 382 pure black edıtıon 600 w atx kasa
  • Pıoneer dvr s21LBK 24x DVD yazıcı
  • i5 4440 soket 1150 3.1 GHz 6 mb 22nm
  • 8 GB Vengeance DDR3 1600MHz sogutuculu RAM
  • 120 GB force 3gt sata 3.0 SSD
  • HD7790 direct cu 2GB 128 bit AMD ekran kartı
  • 3.5 1 TB Caviar Black sata 3.0 64 mb harddisk
  • H87 plus Intel h87 soket 1150 DDR3 1600MHz sata 3.0 USB HDMI dvı anakart
Benim sorum şu, BIOS'dan bakıldığında SSD dördüncü sata portta, HDD ise ikinci sata portta bağlı, bu bir sorun teşkil eder mi acaba? Bunu düzeltmem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi sata 6 gözüküyor, o yüzden fark etmeyeceğini düşünüyorum ama, recep bey tüm sistem toplamaların da sıralamayı hep sata 1 den başlayarak yapıyor. Ben bunların yerlerini değiştireyim mi acaba. @Recep Baltaş

Hepsinin hızı aynı olabilir ancak belirli portların önceliği var. Anakartın klavuzunda yazan sıraya göre birinci porta windows yükleyeceğin sabit diski, ikinci porta diğer sabit disk, üçüncü portada dvd takabilirsin. Ancak yerlerini karışık takarsan biostan önceliklerini değiştirmen gerekir.

Sistem şuan çalışır durumda, BİOS dan önceliği değişmemiş olsa windows yüklenemezdi diye düşünüyorum. Bu olayın bana teknik açıdan bir sıkıntısı olur mu ? Düzeltmem gerekir mi ?

Bios tan önceliği değiştirmesenizde windows yüklenir ancak windows yüklü olan disk son porttaysa açılış süresi uzayabilir. Teknik açıdan bir sorun olmaz.

Peki BİOS'dan önceliği değiştirmem açılış süresinin uzamasının önüne geçer mi ? Yoksa bu port bağlantılarını düzeltmem mi gerekir. Eğer öyleyse sadece kasa içini açıp port sıralamasını değiştirmem yeterli mi ? Başka bir işleme gerek var mı ?

merhaba herkese hayırlı günler arkadaşlar ben geçen sene msi all in one AG220 2PE gaming model pc almıştım 6 ay sonra pc açılırken ekranda cpu fan bulunamadı ( cpu fan not found or abnormal ) yazısı çıkmaya başladı ve bu yazıdan sonra windows saniyeler içinde açılıyor ve cpu fan çalışıyor bir sıkıntı yok msi teknik servisine mail attım neden oluyor diye bana bios ayarını güncellememi olmazsa teknik servise göndermemi söylediler ben en son çıkan bios versiyonunu bugün başarılı bir şekilde güncelledim fakat pc açılırken cpu fan bulunamadı yazısı yine çıkıyor ve ben bu yazıyı artık takıntı yapmaya başladım bilgisayarı yeni aldığım için servisede göndermek istemiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese çok teşekkürler hayırlı günler diliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı