SATA SSD taktıktan sonra BIOS'tan tanımlama yapmak gerekir mi?

ibico_89

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben geçen ay SATA SSD aldım. Markası (Crucial BX500 SATA 3 2 TB), bilgisayarımın modeli (Excalibur G770). İçinde ayrıca (500 GB M.2 SSD) var. Benim aslında sorunum şu: Açıkçası çok bilgim olmadığı için direkt SATA aldım, boş yerim vardı. Ama M.2 zaten fabrikasyon olarak 500 GB geliyordu, onu da çıkarmak istemedim. Ama M.2 daha hızlıymış. İşletim sistemi olarak (Windows 10) kullanıyorum. Güncel olarak Windows 11 ağır geldi bana, ayrıca sorunlu yani.

Böyle bir şey fark ettim: Açıkçası BIOS’tan herhangi bir şey yapmadım, ilk gün taktım SATA SSD’yi. Bilgisayarımın disk yönetimi bölümünden tanımlama yaptım yeni birim olarak. Onun dışında farklı bir şey gerekli mi BIOS’tan vs.?

Onun dışında çok çok nadiren olan bir şey fark ettim: Oyun yüklerken (korsan oyun yani), uzun süreler olunca 2 TB alana yüklerken (D sürücüsüne), tarayıcı olarak Chrome’dayım. Sayfa açınca çok hafif, çok kısa süreli bir donma oluyor. Mouse’u oynatınca düzeliyor. Bu neden oluyor? SSD aldım diye mi böyle oluyor, yoksa başka bir şey mi? Daha öncesinde RAM olarak (16 GB DDR4 3200 MHz RAM vardı), ben 16 GB daha aldım, 32 GB oldu. SSD de aldım ama sağlam geldi; n11’den almıştım.

Link
n11'den Crucial BX500 CT2000BX500SSD1 2.5" 2 TB 540/500 MB/S 3D Nand SATA SSD seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Son düzenleyen: Moderatör:
Taktıktan sonra NTFS olarak biçimlendirip kullanabilirsin başka birşey yapmana gerek yok.

Oyun yüklerken diskte okuma/yazma yapıyor, anlık takılma olabilir. Normal günlük kullanımda takılma, donma olmuyorsa önemseme.

Anladım ben günlük derken öyle kullanırken olmuyor zaten ama dedim bende yoksa bana kullanılmış ürün mü yolladılar benim kuzenim şey sordu ne alakası var diye bende şüphe duydum ama alalı oldu baya (12 Aralık'ta sipariş) vermişim normalde 14 gün için iade vardı ama yapacak birşey yok ama sağlam gelmişti zaten açıkçası M.2 daha hızlıymış o kadar araştırmadım marka olarak kasada ramlerde aynı markaydı dedim hepsi bir arada aynı olsun dedim peki sizce satayım mı ben bunu gerek varmı bilmiyorum işde benim için herhangi bir sorun teşkil etmiyor oyun için aldım 2 TB ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…