SATA to USB çeviriciyle SSD kullanmak doğru mu?

AliCelik34

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, MacBook Pro 2019'da Bootcamp kullanarak 3.5 inç HDD ile oyun oynuyordum. Daha az yer kaplaması ve oyunlarımdaki loading sorununu gidermek için SanDisk 240 GB SSD aldım. SATA to USB 3.0 kablo kullanarak bilgisayara bağlantısı yapıyorum yani kutu satın almadım. Aynı zamanda bilgisayara Bluetooth Gamepad bağlıyorum. Sorun şu oyuna girdiğimde biraz bilgisayar zorlanmaya başladığında Gamepad bağlantısında kopukluk oluyor. Başta sorun Gamepad'de sandım ama HDD'ye geçince sorun düzeldi. Anlaşılan bilgisayar aynı anda SSD ve Gamepad'e yeterli güç veremiyor.(Bilgisayarı şarja takmam işe yaramadı.) Eğer SSD için kutu alırsam kutu içinde kullandığımız ara birimle bağlandığımda sorun çözülür mü?

SSD/HDD ikisi birden 5V enerji çeker. SSD 1,2A HDD ise 700mA kullanıyor. Bu değerler bir bilgisayar için çok düşük değerler. Enerji yetmeme gibi bir durumun olması imkansızdır.

Anladığım şu Macbook Pro da HDD kullanıyorsun ve bunu BootCamp HDD yi parçalayıp Windows kurulumu yaptın. Windows ta ise oyunları yükleyip oynuyorsun ancak oyunların daha hızlı çalışabilmesi için SSD alıp local yerine harici bir aygıt kullanarak USB 3.0 ile bilgisayarında çalıştırıyorsun.Bu almış olduğun SSD aygıtın içerisine de oyunları yükleyip harici olarak başlatıyorsun.

Eğer anladığım doğru ise her ne kadar tavsiye etmesem de bir sıkıntı çıkmaması lazım. Yüklemiş olduğun oyunlar ile ilgili bir problem olabilir veri aktarımında USB yetersiz kalıyordur. Bu durumda olsa bile 2.USB olarak bağlamış olduğun Gamepad de sıkıntı çıkartmaz.

SSD/HDD ikisi birden 5V enerji çeker. SSD 1, 2A HDD ise 700MA kullanıyor. Bu değerler bir bilgisayar için çok düşük değerler. Enerji yetmeme gibi bir durumun olması imkansızdır.

Anladığım şu MacBook Pro'da HDD kullanıyorsun ve bunu Bootcamp HDD'yi parçalayıp Windows kurulumu yaptın. Windows'ta ise oyunları yükleyip oynuyorsun ancak oyunların daha hızlı çalışabilmesi için SSD alıp local yerine harici bir aygıt kullanarak USB 3.0 ile bilgisayarında çalıştırıyorsun. Bu almış olduğun SSD aygıtın içerisine de oyunları yükleyip harici olarak başlatıyorsun.

Eğer anladığım doğru ise her ne kadar tavsiye etmesem de bir sıkıntı çıkmaması lazım. Yüklemiş olduğun oyunlar ile ilgili bir problem olabilir veri aktarımında USB yetersiz kalıyordur. Bu durumda olsa bile 2.USB olarak bağlamış olduğun Gamepad'de sıkıntı çıkar

HDD'yi de harici olarak kullanıyorum. Oynadığım oyun GTA 5 Gamepad bağlantısında kopukluk şu şekilde oluyor:
Oyunda sistemi zorlayan bir şey yapıyorum örneğin çok hızlı araba sürmek ya da helikoptere binmek gibi dolayısıyla FPS'im düşüyor. Sonra Gamepad tuşları yanıp sönüyor tuşlar algılamıyor. Tabii tamamen bağlantı kesilmiyor sadece anlık olarak oluyor. Ne zaman kasma düzeliyor o zaman Gamepad normale dönüyor. Ayrıca HDD'ye geçtiğimde ne bu kasmalar ne de Gamepad'te kopukluk oluyor. Sıklığı çok az da olsa bazen HDD kasıyor ama Gamepad'e yansımıyor. Bu arada HDD 3.5 olduğu için adaptörden besleniyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı