SATA ucu kırılmış SSD için SATA çevirici işe yarar mı?

Makaleler
14
Yer
Zhenhai, Zhejiang, China
Daha fazla  
Meslek
What am I? - I do not know...
IMG_20200427_110110.jpg
IMG_20200427_110022.jpg

Böyle bir şey işe yarar mı? Sanırım SATA pininin birinin ucu kırılmış, bir şey olur mu?

Görseli atma şansım yok maalesef. SSD'nin SATA giriş yerinin alt tabakası kırıldı değil mi? Yani sarı pinlere zarar gelmedi. Sadece siyah yer kırıldığı için kablo tutmuyor. SATA kablosunun içine yoğurt kabından kestiğim 2 tane küçük parçayı, SATA kablosunun içine sıkıştırdım. Böylelikle tamamen tuttu ve çıkma gibi bir durumu olmadı. Bu şekilde 2 gün kullandım.

Görseli atma şansım yok maalesef. SSD'nin SATA giriş yerinin alt tabakası kırıldı değil mi? Yani sarı pinlere zarar gelmedi. Sadece siyah yer kırıldığı için kablo tutmuyor. SATA kablosunun içine yoğurt kabından kestiğim 2 tane küçük parçayı, SATA kablosunun içine sıkıştırdım. Böylelikle tamamen tuttu ve çıkma gibi bir durumu olmadı. Bu şekilde 2 gün kullandım.
Gördüğüm kadarıyla siyah yer kırıldı, umarım öyledir. Denemeye cesaret edemiyorum desem yeridir, çünkü sisteme zarar verme olasılığı olabilir.

Gördüğüm kadarıyla siyah yer kırıldı, umarım öyledir. Denemeye cesaret edemiyorum desem yeridir, çünkü sisteme zarar verme olasılığı olabilir.
Benim satın aldığım ürün böyle geldi işte. Geçen bahsettiğim Vatan Bilgisayar olayında olan ürün. Sadece SATA kablosunun içine dediğim gibi 2 parça yerleştirdim. Amacım kablonun SSD'de olan girişini tam tutmasıydı. Parça sayesinde sıkışma yaptı ve tam oturdu.

Dosya Ekleri

• F1D0CA4A-1742-4000-A525-0EF3CB27F7CC.jpeg
    F1D0CA4A-1742-4000-A525-0EF3CB27F7CC.jpeg
    208,1 KB · Görüntüleme: 62
Benim satın aldığım ürün böyle geldi işte. Geçen bahsettiğim Vatan Bilgisayar olayında olan ürün. Sadece SATA kablosunun içine dediğim gibi 2 parça yerleştirdim. Amacım kablonun SSD'de olan girişini tam tutmasıydı. Parça sayesinde sıkışma yaptı ve tam oturdu.
Şimdi deniyorum, zaten direkt bilgisayara takmayacağım. Peki bir sorun yaratır mı? Yani plastik olduğu için erir mi? Ondan korkmuyor değilim.

İlk önce bant ile deneyeyim, olmadı sizin yönteminizi denerim.
Valla ben 1-2 gün kullandım. Sorun olacağını zannetmiyorum. Çok yüksek ısı değerlerine çıkmıyor sonuçta SSD. Ama riski de vardır yani. O yüzden bir şey diyemiyorum.
Peki hocam diyelim tutturdum, ancak SSD tam çalışmadı. Sisteme zarar verir mi?

Son düzenleme:
Şu anda denedim ve sistem açıldı, ancak SSD hiçbir yerde gözükmüyor ve Disk yönetimine girdiğim zaman ''Disk 0'' olarak gözüküyor, hangi formatı denediysem bu hatayı alıyorum ve bir daha bulamıyorum.
1591733107243.png

Disk 0 gözüküyor, ancak başlat dediğim zaman bu hatayı veriyor. Ne yapmalıyım?
Güncelleme: Sistemi yeniden başlattım, şu anda çalışıyor ve problemi yok. Sıra montajını tam yapmakta, yardım eden herkese çok teşekkürler.
1591733694989.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı