SATA vs USB 3.0

turanicboi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba depolamam yeterli gelmediğinden bir hard disk alacağım. Bu hard diskte sadece oyunlar olacak ama çok kararsızım. Bizim evin interneti çok yavaş o yüzden ilk fikrim notebook hard diski alıp USB 3.0 kutu ile oyunları başka bir yerden indirip bilgisayarıma bağlayıp öyle oynamak. İkinci fikrim gidip 3.5 inç hard disk alıp SATA yoluyla bilgisayara bağlamak ama böyle yaparsam oyunlar çok yavaş inecek, ama diğer türlü yaparsam oyunların yavaş açılacağını söylüyorlar. Sizce ne yapmalıyım? Not: Evin interneti Steam'de 1,5 MB/S hız veriyor ve ben de çok büyük oyunlar indireceğim (RDR2, GTA 5 vsvs)

Hocam oyun indirme hızınıza internet etki eder sata ve ya usb 3.0 değil.
Dikkatli okumadım olay farklı birşeymiş kusura bakmayın.

Hocam oyun indirme hızınıza internet etki eder SATA veya USB 3.0 değil.
Dikkatli okumadım olay farklı birşeymiş kusura bakmayın.

Hayır hocam şimdi ben harici HDD alırsam oyunlarımı dışarıdan çok daha hızlı bir internet ile indirebilirim ama oyunlarım yavaş olur. SATA HDD alırsam oyunlarım daha hızlı olur ama evin interneti yüzünden çok yavaş indiririm

Hayır hocam şimdi ben harici HDD alırsam oyunlarımı dışarıdan çok daha hızlı bir internet ile indirebilirim ama oyunlarım yavaş olur. SATA HDD alırsam oyunlarım daha hızlı olur ama evin interneti yüzünden çok yavaş indiririm
Hocam aradaki internet hız farkı ne kadar? Çok yüksek değil ise Sata HDD almanız daha mantıklı olur. Geceleri açık bırakırsınız oyun yüklerken.

İndirirken sadece bir kere bekleyeceksin ama oynarken her zaman bekleyeceksin. O yüzden eğer bilgisayarında girişi varsa bir SATA disk daha mantıklı olur.

İleride de bütçen uygun olursa yedek ve ne olur ne olmaz diye 250-500 GB'lik bir harici depolama birimi edinmeni öneririm.

SATA->USB kablosu alarak, SATA aygıtını başka bilgisayarlara takıp, hızlıca indirmeni yapıp sonra evindeki bilgisayara SATA üzerinden de bağlayabilirsin derdin buysa.

https://www.hepsiburada.com/qport-q-su3-sata-to-usb-3-0-cevirici-p-HBV00000M80CG Fiyatlar uçmuş, ben eskiden 30 TL'ye aldığımda kazıklanmış hissetmiştim :( . Biraz araştırarak daha uygun fiyata bulabileceğini düşünüyorum. Örnek olsun diye önüme ilk çıkan ürünü seninle paylaşayım dedim.

İndirirken sadece bir kere bekleyeceksin ama oynarken her zaman bekleyeceksin. O yüzden eğer bilgisayarında girişi varsa bir SATA disk daha mantıklı olur.

İleride de bütçen uygun olursa yedek ve ne olur ne olmaz diye 250-500 GB'lik bir harici depolama birimi edinmeni öneririm.

SATA->USB kablosu alarak, SATA aygıtını başka bilgisayarlara takıp, hızlıca indirmeni yapıp sonra evindeki bilgisayara SATA üzerinden de bağlayabilirsin derdin buysa.

Teşekkürler bunu diyordum. Peki SATA ile kendi bilgisayarıma bağladığımda bir daha tanıtmam gerekecek mi?

Hocam ev 12 Mpbs, indireceğim yer 1 Gpbs

16 Mpbs pardon
Bana kalırsa hiç gerek yok hocam. Sata alın hiç uğraşmayın. Yüklerken beklemede sabırlı olursanız sıkıntı çıkmaz. Bir de Mbps (Mega Bit Per Second) olarak yazılıyor 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı