Satellite L50-C-177 Yavaşlık

dogan6161

Hectopat
Daha fazla  
Toshiba Satellite L50-C-177 kullanıyorum. Özellikleri çok iyi olmasına karşın bilgisyar normal kullanımda bile zaman zaman yavaşlıyor takılıyor.
HDD kaynaklı olduğunu düşünüyorum, %100 disk kullanımı oluyor sürekli ve takılmaya başlıyor.
Sadece 1 klasör bile açıkken takılabilyor.
Windows 10 da bu sorun varmış sanırım HDD'ler için.
Ancak benim sabit disk Hibrit 8 GB SSD + 1TB HDD aynı sabit diskte.
Bunun bir çözümü var mıdır, bu 8GB kısmın bir faydası olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
2. olarak zaman zaman LoL oynuyorum çok fazla bir ekran kartı gereksinimi duymasa da oyun esnasında ani FPS düşüşleri oluyor. Tüm ayarları min yapsam da sonuç aynı. Bunun için de önerilerinizi bekliyorum.

Güncel HDtune kullanmamışsın. Error ve health görselini de göremiyorum. Isınma sorunu olduğu ise diğer görsellerde belli oluyor. Error ve health OK çıkarsa ısınma sorununu çözüp tekrar makinanı kontrol et.
2 çekirdekli bir i7 için çok ısınıyor hatta throttle'a giriyor yani hız kesiyor. Fan ve ızgara temizliğiyle beraber termal macun yenilemesi yap. Macun dandik olursa başta iyi gibi görünse de kısa sürede performansı düşer ya da baştan pek fark göremezsin.

HDD'yi test ettim test sonucu Error ve Health ok çıkt,ı zaten sorun yoktu onda.
Kendi masaüstü bilgisayarımda da aynı %100 disk kullanımı sorununu alıyordum. 120GB SSD alıp Windows tekrar kurunca sorun kalmadı.

Fakat bu laptop ve 1 TB diski var yani hibrit olduğu için almıştım aslında ama düşündüğüm gibi çalışmıyor ya da bir sorunu var.

8 GB SSD, 1TB HDD olarak sabit diski var ama Windows 10 kullandığım için %100 disk kullanımı hatası veriyor ve kasmaya başlıyor. Herhangi bir şey açık değilken bile. Isınma sorunu konusunda ilettiklerinizi yapacağım. Teşekkürler.

Bilemedim, Windows 10'da bir süre sorunsuz kullandım sonrasında bilgisayar iyice ağırlaştı. Format attım o da fayda göstermedi. SSD alacaktım zaten denk geldi uygun aldım bir tane, eski halinden de iyi oldu.
Fakat laptopta 1TB'yi rafa kaldırıp 400 liraya 240 GB SSD almak mantıklı gelmiyor o yüzden %100 disk kullanımı hatasını çözersem sorunu kalmayacak, bakım servisini kendim halledeceğim bakalım.

HDD sorun olabilir. 5400 RPM HDD var bende, boşta ya da günlük kullanımda %100 HDD kullanım sorunu yaşamadım. Aksine HDD kurulum yaparken bile beni etkilemiyor. Bilgisayarım da HDD ile 25 saniye falan açılıyor. Eski bilgisayarımda HDD vardı, onda da sorun yoktu fakat geç açılıyordu o da eski olduğu için galiba. Tarama hızı da 130 MB/s kadar çıkıyor. Bir dosya aktarımda 100 MB/s hızında aktarıyorum. İleride M.2 SSD takınca bu değerler daha iyi olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı