Satıcı önerisi ile bilgisayar toplamak pişmanlıktır

Bende 4-5 yıl önce ilk PC'mi alırken 1600TL'ydi ve ben bilgisayar nedir ne değildir hiçbir şey bilmiyordum bu yüzden 400TL etmeyecek kasa almış bulundum. Halbuki o zamanlar bu fiyata iyi sistemler toplanabiliyormuş. Bazı şeyler tecrübeyle öğreniliyor maalesef.

MediaMarkt'tan babam almıştı babam oyuncu laptopu alacaktı bende daha anlamıyorum oyundan falan masaüstü demiştim sonra babam beni kırmamak için masaüstü aldı HP-all-in-Onedan neyse 2 yıl sonra ben fark ettim PC ortalama ama babama adam iyi demiş özelliklerine bakıp ve çok pişmanım babanızın sözünü dinleyin ama hala fıstık gibi bilgisayardan GTA 5 oynuyorum 60FPS hala aynı PC'yi kullanıyorum 2018 de aldım 2025'e kadar garantsi var tek sorun ekranın köşesinde ışık sızması var.

PC özellikleri i5 7.nesil, 920MX ekran kartı, 8 GB RAM, 1TB HDD, dokunmatik ekran.

Hocam maalesef çalışanlar yaptıkları satışlara karşılık extra prim alıyorlar. Extra prim olayı da bu tarz seylere sebebiyet veriyor. Ben de bi telefon almıstım teşhir ürünüydü satıcıya sordum garantisi 2 yıl değil mi diye o da evet falan demisti. Cihazı servise vermistim bi sorunundan dolayı garantisinin bittiğini söylemişlerdi. Teşhir ürünlerinde 1 yıl garanti oluyormuş satıcı bana satabilmek için 2 yıl oldugumu söylemişti.

Teknoloji işi aileye bırakılmamalı bence, bizzat kendin işin içinde olmak en iyisi. Acı bir tecrübe olmuş canınız sağolsun...

Gerçekten korkutucu, dalga geçiyorlar desem niye bu kadar ciddi yaparlar diyorum ama aklımda mantık oluşturamıyorum bir türlü.

Anlatamadım, yok yok yok. İlla da vatan bilgisayar ne sistem tasarlamıştım da yok.
Ailelerde kazık yeme korkusundan "güvenilir" sitelere bakmak zorunda kalıyor. Onları da çok suçlamayalım şimdi, az para vermiyorlar sonuçta.

MediaMarkta güvenmeyin geçende internet hızlandırma için bazı ayarları denemiştim internet komple kesildi o günden beri sitesine bile tıklamıyorum.

@TurkishHepiNeyşın34, hocam elinizdeki sistemi satma şansınız yok mu? Parça parça satıp 5600G toplamaya çalışın derim. Ailenizi ikna etmek sizin elinizde.
Şimdi olsa rahat ederim de, o zaman pandemi falan vardı. O değilde bir akrabam var kpss ye girecek eğer kazanırsa devlet hava meydanlarında mühendis olacak. Aramız çok iyi. 20 k maaşı olmasını bekliyoruz aylık. Ona bir sistem toplattırırım belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…