Satıcı önerisi ile bilgisayar toplamak pişmanlıktır

Bende 4-5 yıl önce ilk PC'mi alırken 1600TL'ydi ve ben bilgisayar nedir ne değildir hiçbir şey bilmiyordum bu yüzden 400TL etmeyecek kasa almış bulundum. Halbuki o zamanlar bu fiyata iyi sistemler toplanabiliyormuş. Bazı şeyler tecrübeyle öğreniliyor maalesef.

Merhaba, ben bir satıcının oyununa kurban olan, akıldan yoksun bir varlığım.

Yıl 2019 sonları...
Babam benden habersiz evde var olması için 3500TL'ye bilgisayar toplattırmış.
Alacağını söylemişti, inanmamıştım.
Bir gün MediaMarkt'a gittik, oradaki çalışanda önüne gelene öyle böyle diyerek anlatıyordu. Sıkıntı şu ki, satıcı en az tercih edilen pahalı ve pişman edici her şeyi önermiş. Babamda inanmış (kendisi pek anlamıyor bunlardan) ve almış.

Neredeyse 2 yıl sonra, bilgisayarın ekran kartı durduk yere yandı, garanti ile 4 ay bekletip yaptılar ama daha düşük bir ekran kartı takmışlar, önceden oynayabildiklerimi oynayamadım.

Ondanda 1 yıl sonra ekran kartı (nedense) durduğu yerde yandı. Ama fiyatlar çoktan aşırı artmıştı hiçbir şey yapmadım.

Şu an bulunduğum tarihte, 3 yıl önce 3500TL verdiğim bilgisayarın fiyatı minimum 8500TL.

Verdikleri her şey ince plastikten yapılmış gibi dandik duruyor, Minecraft'ta 60 FPS zar zor aldığım bir bilgisayar.
Bilgisayar bozulana kadar bilgisayar bağımlısıydım, sayelerinde artık sevmiyorum.

İnsanları maymun yerine koyup hizmet verdiğiniz için teşekkürler sayın MediaMarkt ekibi.

MediaMarkt'tan babam almıştı babam oyuncu laptopu alacaktı bende daha anlamıyorum oyundan falan masaüstü demiştim sonra babam beni kırmamak için masaüstü aldı HP-all-in-Onedan neyse 2 yıl sonra ben fark ettim PC ortalama ama babama adam iyi demiş özelliklerine bakıp ve çok pişmanım babanızın sözünü dinleyin ama hala fıstık gibi bilgisayardan GTA 5 oynuyorum 60FPS :D hala aynı PC'yi kullanıyorum 2018 de aldım 2025'e kadar garantsi var tek sorun ekranın köşesinde ışık sızması var.

PC özellikleri i5 7.nesil, 920MX ekran kartı, 8 GB RAM, 1TB HDD, dokunmatik ekran.

Hocam maalesef çalışanlar yaptıkları satışlara karşılık extra prim alıyorlar. Extra prim olayı da bu tarz seylere sebebiyet veriyor. Ben de bi telefon almıstım teşhir ürünüydü satıcıya sordum garantisi 2 yıl değil mi diye o da evet falan demisti. Cihazı servise vermistim bi sorunundan dolayı garantisinin bittiğini söylemişlerdi. Teşhir ürünlerinde 1 yıl garanti oluyormuş satıcı bana satabilmek için 2 yıl oldugumu söylemişti.

Geçen kuzenim bana bunu atmış alayım mı diyor. Mağazaya gitse çalışanlar öve öve aldırmak için bin takla atardı. Olması gerekenden 2 katı daha fazla fiyata satıyorlar. Yine Media Markt.
Eki Görüntüle 1548289
Gerçekten korkutucu, dalga geçiyorlar desem niye bu kadar ciddi yaparlar diyorum ama aklımda mantık oluşturamıyorum bir türlü.

Anlatamadım, yok yok yok. İlla da vatan bilgisayar ne sistem tasarlamıştım da yok.
Ailelerde kazık yeme korkusundan "güvenilir" sitelere bakmak zorunda kalıyor. Onları da çok suçlamayalım şimdi, az para vermiyorlar sonuçta.

@TurkishHepiNeyşın34, hocam elinizdeki sistemi satma şansınız yok mu? Parça parça satıp 5600G toplamaya çalışın derim. Ailenizi ikna etmek sizin elinizde.
Şimdi olsa rahat ederim de, o zaman pandemi falan vardı. O değilde bir akrabam var kpss ye girecek eğer kazanırsa devlet hava meydanlarında mühendis olacak. Aramız çok iyi. 20 k maaşı olmasını bekliyoruz aylık. Ona bir sistem toplattırırım belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı