Satıcılar ekran kartlarını artık MSRP fiyatlardan satsın!

Hezer

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Ciddi anlamda diyebilecek bir şey bulamıyorum. Bütün siteler ne GPU mininge karşı bir şey yapıyor ne de.
NVIDIA ile AMD bu konu ile adam akıllı ilgileniyor. Kart niye stokta yok deyince çip sıkıntısı öne.
Atılıyor. Pardon ama zaten üretilmeyen kartı nasıl çip sıkıntısı ile ilişkilendirip 8 katı daha pahalı.
Fiyata satış yapıyorsun? Satıcı almış zamanında MSRP fiyattan satıyor %800 kar oranı ile bu nasıl bir.
Piyasa kim ilgileniyor bu piyasa ile? Sitene TCKN ile satışı koymak bu kadar zor değil. Ekle kimlik numarası.
İle satışı, iade edilmediği süreçte 6 ay içinde bir daha ekran kartı almasına yasak koy bu kadar kolay mininge karşı gelmek. Niye bütün firmalar stok yok bahanesi ile fiyatları yüksek tutup bütün kartlar miningcilerin elinde çıkıyor? Veya 2. elde 10 katı fiyata satan bir paragözün elinde çıkıyor? Firmalar artık şu konuyla adam akıllı ilgilenin. Hazır sistem satışlarına da aynı dediğim gibi 6 ay içinde bir daha almasına yasak koy. Sizin korumanızla adam zaten her türlü başka IP'den başka hesap ile girip başka adres yazıp
yine o ürünü alabilir. Ayrıca hazır sistem satma olayınızı hiç kavramış değilim. Ya arkadaş bütün parçaları 1 tane alabilecek şekilde dediğim yöntemle limitle adam kendisi sitede zaten fiyat uygun olacağından kendi ayarlar. Sonra git sepete koy bilgisayar montaj özelliğini adam zaten bilgisayar parçaları aldıysa birleştir öyle yolla adama ne diye hazır sistem diye kasıp boş stokta durabilecek.
Kartı bilgisayar ile satıldığı için stokta yok diyorsun? Bakın artık şu piyasaya adam akıllı ilgilenin. 1 yıldır ekran kartı almaya.
Çalışıyorum RTX 3060 alacaktım sözde NVIDIA 3200TL MSRP fiyatı koymuştu. Çıkış günü herkes sadece hazır sistem ile birlikte satıyor.
Bilgisayar ise en ucuz 9000 TL olarak çıkış yapmış. Tabii hazır sistemlerle stok bitince RTX 3060'da doğal olarak kendisi de 9000TL'ye.
Çıkış yaptı. Ya arkadaşlar bilgisayar donanımını sadece bilgisayar ile satmak nedir şaka mısınız siz? Bilgisayarı olup aradığı parçayı almak için o bilgisayarımı alacak dalga mı geçiyorsunuz siz? Örnek veriyorum bu bilgisayardaki RX580 İtopya sitesinde geçen sene 1400TL civarından satılıyordu.
Fakat ne hikmettir piyasadaki diğer satıcılarda fiyatlar artınca size bu kart oldu 8000TL. Fakat siz bu kartı 2020'de alsaydınız ve iadelik bir durum olsaydı bu kartı şu an size 1400TL'lik fiyat etiketiyle iade ettireceklerdi veya 700TL daha ek verin 1050 Ti ile değişim yapalım falan diyeceklerdi.

Lütfen herkes destek çıksın etrafta paylaşsın. Satıcılar artık saçma sapan yok kıtlık var bahanesiyle en azından üretimi olmayan kartı katı katı fiyata satmasınlar. Böyle devam edersek artık 1050 Ti'yi bile bu fiyatlarda göreceğiz.

İtopya, Sinerji, İncehesap, qp, Teknobiyotik, Hepsiburada, AMD Türkiye, NVIDIA Türkiye, Gigabyte Türkiye, ASUS Türkiye, MSI Türkiye,
Bu firmalarla iletişime geçebilecek birisi bu yazımı onlara göstersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptıkları ahlaki olmasa bile adamlar para kazanıyor, yasal olarak yapılacak bir şey yok ne yazık ki. Aynı hisleri Amazon gibi sitelerde indirimli fiyattan üçer beşer laptop alıp hemen sarı siteye 1500 2000 lira farkla koyan al-satçılara karşı besliyorum.

Yaptıkları etik değil, ama ticari olarak haksız sayılmazlar. Zira, ekran kartı üreticileri arzı karşılayamıyor/karşılamıyor. Mağazalar da darboğaz yaşamamak için bu gibi yollara başvuruyor, stokçuluk yapıyorlar. Ekran kartı tüm dünyada büyük bir sorun şu sıralar.

Mining yapmak yasa dışı değil. Ekran kartı satışına limit getirmek saçma olur.

Ben SLI, Crossfire yapmak istiyorum der 2-3 tane ekran kartı alır. Aynı numarayı gider annesinin kimlik numarasıyla, babasının kimlik numarasıyla yapar. Yine toplar bu bir çözüm değil.

İstersen TCKN ile satış yap adam çevresindekiler ile yine bitirir. Dediğin gibi yapsalar yine ortada kart kalmayacak.

Vallahi ben de 6 aydır bekliyorum. 6000TL'ye 3060 Ti almadım belki yılbaşında KDV indirim olur diye şimdi arada resimlerini açıp bakıyorum. 5000TL'lik kartı 15000'e koyduğunda satabilen kurum maalesef bunu düşük fiyata satmamak için her taklayı atar çünkü iki türlü de kapış kapış satıyor. Ne zaman ki satamamaya başlarlar fiyatlar o zaman kırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…