Satıcılar ekran kartlarını artık MSRP fiyatlardan satsın!

İstersen tckn ile satış yap adam çevresindekiler ile yine bitirir. Dediğin gibi yapsalar yine ortada kart kalmayacak.

Pardon ama adamın çevresindeki herkes T.C.'sini neden başka birine versin? Kripto borsalarında olduğu gibi kimlik doğrulama sistemi eklesinler, o kimlik ile 1 ekran kartı alabilecek şekilde limitli alışveriş yapabilsin. Etrafındaki adam kimlik bilgilerini verirse zaten kendine o süreçte ekran kartı alamayacak. Benim düşüncem bu fikirimi uygularlarsa en azından miningciler ve fırsatçılar kartın stoğunu bir anda eritemezler ve fiyatlarda yüksek tutulmak zorunda kalmaz. Alan herkes 1'er tane alabileceği kadar alır. Eğer bir şekilde stok yine biterse artık yenilenmesi beklenir yenilendiğinde önceden almış olan biriside bu kartı tekrar alamayacağı için diğer kullanıcıların eline kart kalır.
Vallahi ben de 6 aydır bekliyorum. 6000TL'ye 3060 Ti almadım belki yılbaşında KDV indirim olur diye şimdi arada resimlerini açıp bakıyorum. 5000TL'lik kartı 15000'e koyduğunda satabilen kurum maalesef bunu düşük fiyata satmamak için her taklayı atar çünkü iki türlü de kapış kapış satıyor. Ne zaman ki satamamaya başlarlar fiyatlar o zaman kırılır.

Aynı durumdan muzdaribim.

Mining yapmak yasa dışı değil. Ekran kartı satışına limit getirmek saçma olur.

Onlar için ASIC var. ASIC kullansınlar. Ekran kartlarının oyuncular için çıktığını biliyoruz değil mi? Kıtlık durumunda herkesin faydalanabileceği bir şekilde limit koyulması şart şu an. Alacak olan kıtlık olmadığı zamanda alacağı kadar alsın kullansın.
Stok var. Tek satarken çok pahalıya ve az sayıda satmalarının nedeni miningciler konmasın diye.

O zaman dediğim şekilde herkesin sadece 1 ekran kartı alabilmesiyle alakalı bir limit koyulmalı kimlik üzerinden herkese normal fiyatıyla satılmalı. Bir tane alan bir daha alamayacağı için fiyatı yüksek tutmak içinde bir sebep kalmayacak ortada.
Ben SLI, CrossFire yapmak istiyorum der 2-3 tane ekran kartı alır. Aynı numarayı gider annesinin kimlik numarasıyla, babasının kimlik numarasıyla yapar. Yine toplar bu bir çözüm değil.

3 tane alabilmesi mi bir anda 10 tane alabilmesi mi?
Yaptıkları ahlaki olmasa bile adamlar para kazanıyor, yasal olarak yapılacak bir şey yok ne yazık ki. Aynı hisleri Amazon gibi sitelerde indirimli fiyattan üçer beşer laptop alıp hemen sarı siteye 1500 2000 lira farkla koyan al-satçılara karşı besliyorum.

Parayı doğru şekilde kazansalar keşke yaptıkları fırsatçılıktan başka bir şey değil.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı