Satılan araç arızalanırsa ne olur?

aktas37

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 ay önce 150 bin Km'de araç sattım. 12 yaşında Opel Astra J kasa. Satıştan 2 ay sonra adam yolda kalmış araç motor yemiş. Avukat yolu ile ihtarname çekmiş 126 bin TL istiyor. Arabayı alırken ekspertiz yaptırdı ve hiçbir sorun çıkmadı ekspertiz de. Sizce ne yapmalıyım? Dava açmasını bekleyeceğim muhtemelen. Parayı ödemezsem dava açılacağı yazıyor. Elimde ekspertiz kaydı yok. Arabam.com Ekspertiz'de yaptırmıştı. Gidip istesem kaydı alabilir miyim? Ve gelen ihtarnameye itiraz etmem gerekiyor mu avukat arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekspertiz yaptırdığın yerlerde bir kopyası mutlaka duruyor olmalı. 2 Ekspertiz raporu da temiz çıktıysa mahkeme bilir kişi görevlendirip inceleme yaptırır. Eğer hata ekspertiz şirketindeyse masrafları onlar karşılar.

Fakat eksper raporu temiz çıkmışki sen bu aracı satmışsın, sana bir ceza geleceğini hiç sanmıyorum. Eksper rapolarını bulup onunla itiraz et.

İlamsız icradır %99 ihtimalle, 7 gün içerisinde MUTLAKA bir avukatın yazdığı dilekçeyle icra takibi başlatılan icra dairesine itirazda bulunun. İtiraz çok yüksek ihtimalle kabul edilir. O noktadan sonra dava açmak istiyorsa kendi keyfine kalır. 7 gün içerisinde itiraz etmezseniz kabul etmiş sayılırsınız borcu, o noktadan sonra yapılabilecek pek bir şey kalmıyor.

Hocam ihtarname olarak geçiyor. İcra vs bilmiyorum. IBAN yazıyor tutar yazıyor. 5 gün içinde ödenmezse hukuki yollara başvurulacak diyor.
İhtarnameye cevap vermek zorunda değilsiniz, herhangi bir bağlayıcılığı yok. Sadece yapacaklarını ve isteklerini beyan etmiş oluyorlar. Eğer icraya verirseler o zaman itiraz etmeniz gerekir. Bir avukatla görüşürseniz daha iyi olur sizin için. Her gün UYAP'tan adınıza dosya var mı diye kontrol ederseniz iyi olur bu süreçte. 7 gün mevzusu çok sıkıntılı çünkü. İcra takibinde itiraz etmezseniz kabul ettiğiniz varsayılıyor çünkü.

Selamlar dostum, sana yalnızca ihtar çekmişler. Bunun tek olayı karşı tarafa "Talebini yazılı yol ile iletmiş olduğunu ispatlamış olmak" anlamına geliyor. Bir de Türk milleti kapısına gelen bir kağıt görünce - avukat kelimesi geçince - avuaktlık masrafı kelimesini duyunca tırsıp yola gelebiliyor :)

Sen aracını ister expertiz raporunda sorunlu - ister sorunsuz şekilde satmış ol asla fark etmez, sana yansıyabilecek bir olumsuzluk oluşmayacaktır. Hiç korkma - için rahat olsun. Alıcı ile asla telefonda yazılı veya sesli münakaşaya girme. İletişi kurmamanı taviye ediyorum. Çünkü iletişim kurmak senden bir şey götürmediği sürece çözüm sağlamayacaktır. Senden pay koparmak isteyecektir.

İkinci el 12 yaşında araba alıyor, bu tamamen bir risktir. Ben de 9 yaşında arabaya biniyorum 90.000km oldu, satacağım zaman alıcı kişinin iyice bakması - test etmesi - son kararı verip ona göre alması gerekiyor.

Exper raporunda motor'da kusur var gibi bir ibare yer alsa bile en ufak korkun olmasın. Alıcı kişi arabayı kontrol edip almak ile yükümlü. 2 ay içerisinde kim bilir ne yaptı arabaya bilinmez.
Sen kusurlu olduğunu bile bile satmış olsaydın bile kanuni olarak hiçbir yaptırımı olmaz sana merak etme. İcraya vs veremez - öyle bir dünya yok, icraya verebileceği hak edilmiş bir şey yok ortada. Şu an sadece ihtar çeker - senden hareket göremezse dava edebilir. Aklı olan kişi dava ile uğraşmaz gider arabasını yaptırır hepsi bu.

İçin rahat olsun tekrar söylüyorum. Ben arabayı aldıktan sonra ufak bir kusur fark ettim - exper'in fark edemediği. Araç sahibini aramadım bile - ticaret bittikten sonra araç sahibi aranıp rahatsız edilmez. Bir dahaki sefere daha uyanık olunur - yapabileceğin başka hiçbir şey yok.

Selamlar dostum, sana yalnızca ihtar çekmişler. Bunun tek olayı karşı tarafa "Talebini yazılı yol ile iletmiş olduğunu ispatlamış olmak" anlamına geliyor. Bir de Türk milleti kapısına gelen bir kağıt görünce - avukat kelimesi geçince - avuaktlık masrafı kelimesini duyunca tırsıp yola gelebiliyor :)

Sen aracını ister expertiz raporunda sorunlu - ister sorunsuz şekilde satmış ol asla fark etmez, sana yansıyabilecek bir olumsuzluk oluşmayacaktır. Hiç korkma - için rahat olsun. Alıcı ile asla telefonda yazılı veya sesli münakaşaya girme. İletişi kurmamanı taviye ediyorum. Çünkü iletişim kurmak senden bir şey götürmediği sürece çözüm sağlamayacaktır. Senden pay koparmak isteyecektir.

İkinci el 12 yaşında araba alıyor, bu tamamen bir risktir. Ben de 9 yaşında arabaya biniyorum 90.000km oldu, satacağım zaman alıcı kişinin iyice bakması - test etmesi - son kararı verip ona göre alması gerekiyor.

Exper raporunda Motor'da kusur var gibi bir ibare yer alsa bile en ufak korkun olmasın. Alıcı kişi arabayı kontrol edip almak ile yükümlü. 2 ay içerisinde kim bilir ne yaptı arabaya bilinmez.
Sen kusurlu olduğunu bile bile satmış olsaydın bile kanuni olarak hiçbir yaptırımı olmaz sana merak etme. İcraya vs veremez - öyle bir dünya yok, icraya verebileceği hak edilmiş bir şey yok ortada. Şu an sadece ihtar çeker - senden hareket göremezse dava edebilir. Aklı olan kişi dava ile uğraşmaz gider arabasını yaptırır hepsi bu.

İçin rahat olsun tekrar söylüyorum. Ben arabayı aldıktan sonra ufak bir kusur fark ettim - Exper'in fark edemediği. Araç sahibini aramadım bile - ticaret bittikten sonra araç sahibi aranıp rahatsız edilmez. Bir dahaki sefere daha uyanık olunur - yapabileceğin başka hiçbir şey yok.

Teşekkürler hocam. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. İhtarnameye itiraz etmedim. Bekliyorum artık. Dava ederse bakacağız gerisine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı