[SATILIK] i7 4790 + GTX 780 Sistem

Makaleler
16
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar. Bi heves aldığım yesyeni sistemimi satmaktayım.

Ayrıca soracağınız soruları daha çok telefon üzerinden değil, Technopat, sahibinden.com, veya Skype: amis0str üzerinden sorarsanız sevinirim

Detaylar burada:
I7 4790 8Çekirdek-4GHZ + GTX780 3GB 384Bit + 8GB RAM Masaüstü PC - Toplama Masaüstü Bilgisayar İlanları sahibinden.com'da - 194542884

NOT: Kesinlikle takas veya tek parça satışı yapılmamaktadır. Fiyat sistem için biçilen son miktardır. Satış nedeni verilen linkte belirtilmiştir.

Son düzenleme:
Bilgiler kısmında yanlış belirtmişsiniz. 4 çekirdek, 8 katman olucak.

8 çekirdekli i7 modeli henüz yeni çıktı sayılır, o da masaüstüne. Kolayı var ama;
ARK | Intel® Core™ i7-4790 Processor (8M Cache, up to 4.00 GHz)
Performans kısmında 4 çekirdek-8 iş parçacığı diyor.

Tamam abicim bende sana onu diyorum. Bu işlemcide 4 gerçek çekirdek. 4 sanal çekirdek iş yapıyor. Yani toplamda gerçek çekirdekler 4, sanal çekirdekler 4 iş yapınca, toplamda 8 iş parçacığı oluyor. İnşallah anlatabilmişimdir. Olmadı @Recep Baltaş bey anlatsın. :)

Yanlış anlamayın, ilanınızı kirletme gibi bir amacım zaten yok. Ancak siz direk 8 çekirdek yazmışsınız, 8 iş parçacığı yazmamışsınız.
İntel in sitesinde de görmüşsünüzdür. Bu işlemciler 4 çekirdek, 8 katman, NET. 8 katman dediğim tabii iş parçacığı oluyor.

Yanlış anlamayın, ilanınızı kirletme gibi bir amacım zaten yok. Ancak siz direk 8 çekirdek yazmışsınız, 8 iş parçacığı yazmamışsınız.
İntel in sitesinde de görmüşsünüzdür. Bu işlemciler 4 çekirdek, 8 katman, NET. 8 katman dediğim tabii iş parçacığı oluyor.

Haydaa. Kardeşim ikiside aynı şey zaten. Sanalda olsa gerçek çekirdek gibi 8 işlem yapılıyor. Zaten bilgisayardan az buçuk anlayan kişi 4 gerçek 4 sanal işlem olduğunu bilir. Ben orada çoğu kişi çekirdeği bildiği için çekirdek yazdım. Siz burada neyin peşindesiniz anlamadım. İlaninızı kitletmeyeyim diyorsunuz. Fakat illa sanki sadece 4 çekirdek olduğunu söylerek insanların içine kurt düşürüyorsunuz. Ha bana gidipte bana yardımcı olmaya çalıştım diyebilirsiniz. Ama deminde dediğim gibi bilgisayarı satın alacak kişi biraz araştıran biriyse zaten çözer olayı.

Son düzenleme:
Kurt düşürücek bir şey yok. i7 işlemcilerin büyük çoğunluğu 4 çekirdek, 8 katman. Peşinde olduğum şeyi ilk mesajımda belirttim. Sadece bilgiler kısmına yanlış yazmışsınız. Linkide attım, umarım bakmışsınızdır. Kendim demiyorum 4 çekirdek olduğunu, İntel yazıyor.
12EYQD.png

i7 modelinin 8 çekirdekli şu anda tek işlemcisi;Core i7 5960X Soket 2011-V3 3.0GHz 20MB Önbellek İşlemci - Vatan Bilgisayar
Bilgisayardan anlamayan adamın zaten böyle bir makine ile pek işi olmaz. Bilgisayardan anlayan adamlar, işlemciyi bilirler, bilmiyorlarsa en basiti google da aratırlar. Alıcak olanların içine kurt düşücek bir durum yok.i7 ler 4 çekirdek, 8 katman. 8 çekirdeklisinin linki yukarıda ancak o da masaüstü işlemcisi.

Mesaj sayımın az olmasından dolayı, bu konularda bilgisiz olduğumu düşünebilirsiniz. @MF arkadaş bu konularda iyidir. Umarım görür, ilgilenir ve yorumunu yazar.

@otto_kahn Ben bilgisiz olduğunuzu düşünmedim. Sadece bu konunun üzerinde fazla durmanız garibime gitti. Gerçek çekirdek ile katman çekirdek arasındaki farkı bende biliyorum. Ayrıca o attığınız 8 gerçek 8 sanal çekirdeği olup 16 iş parçacığı olduğunuda biliyorum. Fakat bu 4790'ın 8 çekirdekli gibi işlem yaptığını değiştirmiyor.

8 Çekirdek değil 4 çekirdek birincisi bu. Ayrıca şuan sıfır hali 3400TL olan ve kesinlikle F/P olmayan sistemi + garantisi dahi olmayan sistemi 3100TL'ye koymak ilginç. Şuan 2600 lira civarına çok daha performanslı bir sistem almak mümkün. Hem 0 hemde garantisi olacak ve daha bir çok artısı. Alana hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı