Şuan yeni topladığım sistemde kurulu Windows'u illegal bir siteden indirdim kurdum fakat yasal ya da yasal olmayan bir şekilde aktifleştirmedim. Yani sağ alt kısımda "Windows!u Etkinleştir" yazısı çıkıyor. Ben bu N11'de 40 TL'ye satılan keylerden alsam (Windows 10 Pro 32/64 Bit Türkçe Orjinal Lisans Anında Teslim - n11.com) tek yapmam gereken bana e-postayla yolladıkları keyi girmem mi? Yoksa yeniden Microsoft'un sitesinden iso kalıbı indirip format aşamasında mı keyi girmem gerekiyor? Son olarak, bu keyi ömür boyu mu kullanacağım yoksa her formatta başka key mi isteyecek?
Anahtarı girmeniz yeterli. Eğer OEM bir anahtar ise anakarta gömülecektir, o anakartın üzerinde format atarsanız lisans otomatik olarak aktifleşecektir.
Bugün N11'den OEM key aldım ve girdim, etkinleştirildi dedi. Fakat programlarla kontrol ettiğimde çıkan keylerle bana verilen (etkinleştirdiğim key) aynı değil ve bu key de OEM key olarak gözükmüyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Sebebi nedir?
OEM yazması o bilgisayara sadece bundan sonra lisansı girebileceğin anlamına gelir. Her formatta aynı key'i yazman gerekir(aynı ürün için).
Evet aldığın lisans sınırsız süre ile kullanabilirsiniz. (Yasal ve deneme lisansı değilse)
OEM yazması o bilgisayara sadece bundan sonra lisansı girebileceğin anlamına gelir. Her formatta aynı key'i yazman gerekir(aynı ürün için).
Evet aldığın lisans sınırsız süre ile kullanabilirsiniz. (Yasal ve deneme lisansı değilse)