Satın alınan Windows 10 lisansı ömür boyu geçerli mi?

BrokenNecklace

Hectopat
Daha fazla  
Şuan yeni topladığım sistemde kurulu Windows'u illegal bir siteden indirdim kurdum fakat yasal ya da yasal olmayan bir şekilde aktifleştirmedim. Yani sağ alt kısımda "Windows!u Etkinleştir" yazısı çıkıyor. Ben bu N11'de 40 TL'ye satılan keylerden alsam (Windows 10 Pro 32/64 Bit Türkçe Orjinal Lisans Anında Teslim - n11.com) tek yapmam gereken bana e-postayla yolladıkları keyi girmem mi? Yoksa yeniden Microsoft'un sitesinden iso kalıbı indirip format aşamasında mı keyi girmem gerekiyor? Son olarak, bu keyi ömür boyu mu kullanacağım yoksa her formatta başka key mi isteyecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün N11'den OEM key aldım ve girdim, etkinleştirildi dedi. Fakat programlarla kontrol ettiğimde çıkan keylerle bana verilen (etkinleştirdiğim key) aynı değil ve bu key de OEM key olarak gözükmüyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• sadgf.jpg
    sadgf.jpg
    250,3 KB · Görüntüleme: 474
OEM yazması o bilgisayara sadece bundan sonra lisansı girebileceğin anlamına gelir. Her formatta aynı key'i yazman gerekir(aynı ürün için).
Evet aldığın lisans sınırsız süre ile kullanabilirsiniz. (Yasal ve deneme lisansı değilse)

OEM yazması o bilgisayara sadece bundan sonra lisansı girebileceğin anlamına gelir. Her formatta aynı key'i yazman gerekir(aynı ürün için).
Evet aldığın lisans sınırsız süre ile kullanabilirsiniz. (Yasal ve deneme lisansı değilse)
Keyi girdim ama yukarıda yazdığım gibi bi durum oldu. Normal midir, key mi yandı mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı