Satır Sonu { veya Yeni Satır {

James Gosling

Megapat
Makaleler
9
Daha fazla  
“{“ ve “}” kodlama dillerinin çoğunda karşımıza çıkan 2 sembol. Peki, siz “{“ işaretini satır sonunda mı yoksa yeni satırın başında mı kullanıyorsunuz? Neden?

Genelde çalıştığın yerin kurallarına uyman gerekiyor. Şimdiye kadar hep yeni satır olacak şekilde formatladım, öyle denk geldi. (Allman stili) Üniversitede K&R stili yazıyorduk.

Kendim karar veriyorsam Allman stili yazıyorum.

Ufak bir bilgi:

Bazı yerlerde Visual Studio yada IDEA ayarlarını veriyorlar, kodu formatla dediğinizde otomatik şirket standardı formatı ayarlıyor. Şimdiye kadar 1 kez denk geldim.

Hatta komik bir hikaye var, tablar 4 boşluk mu 2 boşluk mu olsun diye çok tartışma çıkan bir şirkette tabları 3 boşluk yapmışlar :D

Son düzenleme:
Yeni satırda kullanmak programı okumayı kolaylaştırdığını düşünüyorum ama satır sonunda kullanmak daha temiz bir görüntü oluşturuyor, uzun kod satırlarında karmaşıklığı azaltıyor satır sonunda kullanmak. İhtiyaca göre farklı şekillerde kullanabilirsiniz ama tek bir stili benimseyip hep o şekilde kullanmak en iyisi. Kişisel olarak genellikle allman stili kullanırım.

{ 'ı yazmakta olduğum aynı satıra açıyorum. }'ı yeni bir alt satırda kapatıyorum.

Böyle de garip bir huyum var :D

C#:
using System;

namespace ConsoleApp1
                                                                {
    class Program                                               {
        static void Main(string[] args)                         {
            Console.WriteLine("Hello World!")                   ;
            Console.Read()                                      ;
                                                                }
                                                                }
                                                                }

Şaka şaka, tabi ki de böyle kullanmıyorum. Aşağıdaki gibi kullanıyorum.

C#:
using System;

namespace ConsoleApp1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("Hello World!");
            Console.Read();
        }
    }
}

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı