Satranç forumu nasıl büyütülür?

643719

Centipat
İyi akşamlar. Birkaç hafta önce Türkiye'de düzgün bir satranç forumu olmadığını fark ettim. Satranç oynayan biri olarak bu durum beni üzdü. Ülkemizde satrancı yaygınlaştırmak ve insanlara yardımcı olmak amacıyla bir satranç forumu sitesi açtım. Ancak, bir türlü kullanıcıları çekemiyorum. Önerileriniz veya tavsiyeleriniz nelerdir?

1 - Diğer satranç oynayan kişileri bulun.
2 - Satranç ile alakalı sosyal medya paylaşımlara reklamınızı yapın.
3 - Çevrenizdeki insanlara yani satranç ile ilgilenenlere sitenize davet edin.

Forum kültürü eskide kaldı. Ne yazık ki tutması oldukça düşük ihtimal ve sitede aktif kalacak kişi sayısı iki elin toplamını dahi geçmez ne yazık ki.

Katılıyorum. Gerçekten güzel bir forum fikiri fakat forumlar maalesef eskide kaldı. Sadece ufak tefek forumlar var bilinen, başka forumlar rağbet görmez.

Satranç kulüplerinden üye toplayanabilir belki ama çok bir şey beklememek lazım bence. Özellikle de forum kültürü sıkıntılardayken. Bundan bir 10 yıl öncesi olsa çok farklı olurdu şartlar. İlgilisi görece olarak az bir konu. Bir tutarsa da az ama öz kitlesi olur diye düşünüyorum.

Forum konusunda bence ciddi sorun var son yıllarda. Şimdi otomobil kulüplerinde de aynı sorunu yaşıyoruz. İlgi azaldığı kapatılan ne forumlar, ne emekler ve ne bilgiler gitti. Eskiden bir foruma açılan konu yıllar sonra bile başkasına yardımcı olabiliyordu. Şimdi bütün sorunlar dakikalık oldu. Görülürse sosyal medyada cevaplanıyor ve başka kimseye faydası olmuyor. Aynı sorunu yaşayan bir başkası tekrar aynı çileyi çekiyor. Yetmezmiş gibi haber siteleri çıkıyor karşısına. Sorduğu soruyu tekrar soruyorlar 2 başlık 15 satır boyunca. Cevapsız ve sömürülmüş bir şekilde çıkıp gidiyor insanlar.

Son düzenleme:
Forum furyası geçti maalesef. Ancak devam edeceğim diyorsanız, (6 ay forum yöneticiliği yaptım) moderatörlerinizi düzgün seçin, reklam alabilirsiniz, sitenizi Google'ye kaydedin. Böylelikle arama motorunda çıkarsınız.

Forum kültürü eskide kaldı. Ne yazık ki tutması oldukça düşük ihtimal ve sitede aktif kalacak kişi sayısı iki elin toplamını dahi geçmez ne yazık ki.
öyle oldu :( o yüzden buradayım insanlar ilginç gambitleri satrançla alakalı espirileri lichessde yasanan sorunları falan paylaşabilceği birşey yapmıştım umarım dediğin gibi olmaz

1 - Diğer satranç oynayan kişileri bulun.
2 - Satranç ile alakalı sosyal medya paylaşımlara reklamınızı yapın.
3 - Çevrenizdeki insanlara yani satranç ile ilgilenenlere sitenize davet edin.
yaptım ama fazla bir kullanıcı çekemedim

denerim teşekkürler umarım tutar

öyle oldu :( o yüzden buradayım insanlar ilginç gambitleri satrançla alakalı espirileri lichessde yasanan sorunları falan paylaşabilceği birşey yapmıştım umarım dediğin gibi olmaz

yaptım ama fazla bir kullanıcı çekemedim
Zaten bir anda o kadar kullanıcı çekemezsiniz. Bir YouTube kanalı açıp maç analizleri yapıp forumunuza yönlendirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı