Satranç İçin Kitap Önerisi

Hepsini içeren ve aynı zamanda tarihçe değerinde olan mükemmel bir kitap öneriyorum size. Okurken hem oyunun her safhasıyla alakalı bilgilere sahip olacaksınız hem de satrancın ilk ustalarını tanıyacaksınız. Başlangıç için biraz anlaması zor olabilir fakat ortalama biri için gayet açıklayıcı ve öğretici. Zaten yazarı da eski ustalardan Reti.

Hocam Selim Gürcan'ın kendi kanalını takip ediyorum, bazı oyunları paylaşıyor ve bu oyunlar orta düzeye hitap ediyor gibi. Yani Lichess puanı için 1200-1800 arası denebilir.
Benim istediğim iyi bir açılışla kısa yoldan mata götürecek taktikler.
O zaman çoban matı gibi şeyleri bilmeniz lazım ki bunlar da satrancınızı ilerletmez :D Oyunda aslında rakibe baskı kurup bir alet veya 1-2 piyon öne geçtikten sonra bunu sürdürüp kazanmanız lazım.

Son düzenleme:
Hocam Selim Gürcan'ın kendi kanalını takip ediyorum, bazı oyunları paylaşıyor ve bu oyunlar orta düzeye hitap ediyor gibi. Yani Lichess puanı için 1200-1800 arası denebilir.
Satrancı kendisinden öğrendim, gerçek hayatta da ara sıra görürdüm, ayaküstü tanışıklığımız vardı. İyi bir satranç hocası, yolu açık olsun. Aradan bayağı sene geçti ben bile zar zor hatırlıyorum. Kanalında yararlı içerikler var, takip edilebilir.

Son düzenleme:

O zaman çoban matı gibi şeyleri bilmeniz lazım ki bunlar da satrancınızı ilerletmez :D Oyunda aslında rakibe baskı kurup bir alet veya 1-2 piyon öne geçtikten sonra bunu sürdürüp kazanmanız lazım.
Oynamayı isterdim ama blitz benim tarzım değil pek. Hamleler üzerine uzun süre düşünüp kurgulamayı tercih ederim. Şu anlık da saat geç oldu. Müsait olduğum bir zamanda konu açıp sizi etiketlerim beraber oynarız umarım.
@pragma @Camila @294144 yardımlarınız için teşekkürler.

Benim bile anlamakta zorlandığım kısımlar oluyor fakat zorlanarak da olsa okunması gereken bir kitap. Hani artık gerçekten satranç öğrenmek istiyorum diyen biri okumalı. Morphy ve Anderssen'in şah gambiti oynayıp deliler gibi fedalar yaptığı dönemlerden modern satrancın ustalarının oynayışını temelli değiştiren stratejik savaşlara kadar o kadar öğretici anlatıyor ki film izlemiş gibi oluyorsunuz. Sonuçta; kitap, ustaların oyunlarından oluşuyor tabii ki anlamak kolay olmayacak fakat en iyilerin maçlarını anlamaya çalışmak her zaman gelişmek için en faydalı adımdır. Benim satrançta gelişimime en büyük faydası olan bana ilham veren satranç oyuncularının maçlarını izlemek ve beğendiğim yanlarını benimsemek oldu. Zorlanılsa da kesinlikle okunulmasını tavsiye ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı