Satranç maçındaki bu hamle neden "mükemmel" değil?

William Crusader

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yok
Bu hamlede hem krala hem de vezire çatal atıyorum. Sadece bu kadar değil, kral geri kaçıp at ile veziri aldıktan sonra tekrar çatal çekiyorum! Ama sadece "en iyi hamle" yazıyor. Bunun sebebi nedir?

Screenshot 2023-06-11 at 23-23-50 Satranç Analiz Tahtası ve PG Notasyonu Editörü.png

Algoritma tamamen. Bu durumda oynanabilecek en iyi hamleyi bir karoda belirliyor. O karo oynanmadıktan sonra mükemmel demiyor. Aslında anlattığınız durum gayet güzel, fakat sürekli agresif takılmanızı istemiyor galiba.

Bu hamlede hem krala hem de vezire çatal atıyorum. Sadece bu kadar değil, kral geri kaçıp at ile veziri aldıktan sonra tekrar çatal çekiyorum! Ama sadece "en iyi hamle" yazıyor. Bunun sebebi nedir?

Eki Görüntüle 1817080

Çok güzel hamle. Tebrik ederim sebebini arkadaşlar açıklamış zaten bir daha söylemenin anlamı yok.

Olabilecek en iyi hamle demiş zaten işte. Çok iyi hamle diyebilirdi belki maksimum. 2. çatal olarak kaleyle fili diyorsanız takas oluyor yaptığınız direkt zaten. Kaleyi oynarsa bir şey geçmiyor elinize ve takas girerseniz de taş eksiğiniz olduğundan dolayı daha kötü bir pozisyona düşebilirsiniz. Köşedeki kaleniz sıkışmış oraya zaten bir de.

Olabilecek en iyi hamle demiş zaten işte. Çok iyi hamle diyebilirdi belki maksimum. 2. çatal olarak kaleyle fili diyorsanız takas oluyor yaptığınız direkt zaten. Kaleyi oynarsa bir şey geçmiyor elinize ve takas girerseniz de taş eksiğiniz olduğundan dolayı daha kötü bir pozisyona düşebilirsiniz. Köşedeki kaleniz sıkışmış oraya zaten bir de.
Olabilecek en iyi hamleyi sürekli diyor. Normal hamle derecesinde bir şey o. Sanırım feda yapmadıkça "mükemmel" vermiyor.

Olabilecek en iyi hamleyi sürekli diyor. Normal hamle derecesinde bir şey o. Sanırım feda yapmadıkça "mükemmel" vermiyor.
!! olması için bir feda yapmanız gerekiyor genelde. Başka türlü verdiğini görmedim hiç. ! diğer tüm hamleler pozisyonu kötüye götürecekken tek doğru hamle olduğunda geliyor. Bu pozisyonda yapılabilecek en iyi hamleyi yapmışsınız ancak yine de başka güzel hamleler de olduğundan ! vermemiş muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı