Satrançta nasıl profesyonelleşebilirim?

Bol bol oynamaktan çok bol bol çalışmanız gerekiyor. Oyunun farklı safhalarında (açılış, oyun ortası, oyun sonu) ustalaşmalısın. Bir hocayla çalışmak daha mantıklı eğer çok yeniyseniz. Hatalarınızı kendiniz incelemek kolay olmuyor. Açılış repertuarı belirlemelisiniz. Aşağıya bırakacağım videodakine benzer bir çalışma programıyla çalışmaya başlayabilirsiniz. Bir de İngilizcenizi geliştirin. Çoğu satranç kaynağının Türkçe çevirisi yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oynayarak. Bol bol oynayarak. YouTube'da bazı kanallar da yardımcı olabilir ama sahada deneyim kazanmak başka.
Malum virüs çıkamıyoruz bende kendimi bu yönde geliştirmek istiyorum. Bütün günüm 1 aydır satranç oynayarak geçiyor. Artık kendi kendime speed chees oynamaya başladım.
Profesyonellerin hamlelerine bakarak.
Magnus Carlsen Açılışta Vezir Feda Ediyor - YouTube
İzleyebilirsin.

Magnus Carlsen'i uzun zamandır takip ediyor ve maçlarını inceliyorum hocam.
Sürekli maçlar oynayıp, ustaların maçlarını izlemen lazım. Bu senin geniş çaplı düşünmeni, oyun sırasında fikir üretmeni geliştirir. Satranç, fikir üretmektir. JH Blackburne'in maçlarını izlemeni öneririm.
Bende fikir üretimimi nasıl hızlandırırım diye düşünüyorum. Teşekkürler.
YouTube'da eğitim setleri mevcut. Hangi gambit ne zaman yapılır, taş hangi durumlarda feda edilir gibi konular mevcut eğitim setlerinde.
Tavsiye edebileceğin var mı?
Öncelikle işe açılışları öğrenerek ve rakibin yaptığı açılışa göre oyununuzu nasıl şekillendireceğinizi öğrenerek başlayabilirsiniz. Sonrasında oyun ortası ve oyun sonu tekniklerine çalışabilirsiniz. Büyük ustaların yaptığı maçları tekrar ederek bir kaç numara kapabilirsiniz. Her ne kadar çok çalışmak gereksede yetenekte önemli bir faktör. Şuanın Dünya şampiyonu olan Magnus Carlsen'i ele alırsak eğer kendisi daha küçük yaşlarda iken Dünya şampiyonlarına kafa tutmuş biridir.
Kasparov gibi bir üstada kafa tutmuş biridir Magnus Carlsen. Teşekkür ederim, açılış ve oyun sonu tekniklerini inceleyeceğim.
Chess.com sitesinde günlük puzzle'lar oluyor. Sen fark etmesende zamanla iyi oluyorsun. Puan sistemide var.
Günlük 5 hak var ve paralı. O yüzden lichess daha çok tercihimde.
Hocam ben bol bol oynayarak okulumu birinci yaptım. Ama son girdiğim turnuvada 19. oldum. 😀 Bu ne yahu.
Benimde amacım ani düşünce ve fikir üretme yeteneğimi geliştirmek hocam. Belki ileride turnuvaya katılırım.
İlk önce çok fazla açılış bilmen gerekiyor. Sonra da chess.com gibi sitelerde rakipler ile oynayabilirsin. Her kaybettiğin maçta piyonları o ana göre ayarlayıp "Bu hamleyi değil de şunu yaparsam" diye düşünebilirsin.
Hiçbir fikrim yok açılışlar konusunda. Bu gün başlayacağım bakmaya. Teşekkürler.
Oynamaktan çok yaptığın maçların analizini yaparsan daha yararlı olur.
Analizi de bilgisayar yardımıyla yapabilirsin.
Bilgisayar yardımıyla nasıl yapacağım hocam?
Bol bol taktik soru çöz. İlerde çok iyi yerlere gelebilirsin. Başarılar. :)
Teşekkür ederim :) ama taktik soruları normal oyunda gerçekleşmesi çok güç sorular. O yüzden kaybettiğim maçların analizini yapmayı daha mantıklı buluyorum.
Bol bol oynamaktan çok bol bol çalışmanız gerekiyor. Oyunun farklı safhalarında (açılış, oyun ortası, oyun sonu) ustalaşmalısın. Bir hocayla çalışmak daha mantıklı eğer çok yeniyseniz. Hatalarınızı kendiniz incelemek kolay olmuyor. Açılış repertuarı belirlemelisiniz. Aşağıya bırakacağım videodakine benzer bir çalışma programıyla çalışmaya başlayabilirsiniz. Bir de İngilizcenizi geliştirin. Çoğu satranç kaynağının Türkçe çevirisi yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler dostum. Yabancı kaynaklarda çok içerik mevcut haklısın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı